Előszállás

2014.07.16. 20:05

Három település több mint 5000 lakóját látja el a fogorvos

Előszállás - Három település, Daruszentmiklós, Nagykarácsony és Előszállás testülete már régen döntött arról, hogy lakóinak fogorvosi ellátását Előszálláson a Balatoni úti rendelőben oldja meg.

Rankasz Brigitta

Dr. Vékás Andrea a rendelő fejlesztését az ellátottak érdekében tartja fontosnak

Az ellátás azóta is zökkenőmentesen zajlik, a közelmúlttól egy apró változással: július elsejétől dr. Vékás Andrea látja el a fogorvosi teendőket, ám a hely régi és az asszisztens, Megyesi Dominika is ismerős. A Vékás név nem ismeretlen Fejér és Tolna megyében, hiszen szülei is orvosok, sokan ismerik és szeretik őket, Andrea is édesanyja hivatását, a fogorvoslást választotta. Terveiről beszélgettünk, hiszen több mint öt-ezer embert érint a változás.

- Még fél évig két praxist látok el, Tengelicen is dolgozom, így a betegek türelmét kérem, ha néhány percet kések. Természetesen igyekszem pontosan tartani a rendelési időt, s maximálisan megfelelni a három település elvárásainak. Nagy szeretettel és örömmel fogadtak a betegek is, s ezt köszönöm! Mindenképpen fontos változás, hogy akinek jönnie kell, kérjen időpontot előtte telefonon, mert így nem kell órákat várnia. A sürgős esetekre természetesen ez nem vonatkozik - mondja a doktornő, aki technikailag is fejleszteni akarja a rendelőt.

- A korszerű gépek, a megfelelő berendezés, az eszközök frissítése elengedhetetlen, ez az ellátottak érdekét, a színvonalasabb ellátást szolgálja. Ezekről a fenntartókkal már beszéltünk is, s maximálisan segítenek ebben. Ezen kívül a korszerű betegellátásban fontos az új dolgok megismerése, így én is sok szakmai továbbképzésen veszek részt. Célom, ezen kívül, hogy barátságosabb legyen a környezet, az emberek ne féljenek. A megelőzést már kis korban kell kezdeni, így ha kell, elmegyek a hozzám tartozó települések óvodáiba szűrni, az iskolákban előadásokat tartok. Tengelicen négy éve van körzetem, ezzel a módszerrel jelentős pozitív változásokat értem el. Számomra a legfontosabb, hogy jöjjenek a gyermekek is, félelem nélkül.

S hogy a szabadságok, továbbképzések idején is folytonos legyen a Vékás-ellátás, olyankor dr. Vékás Júlia helyettesíti dr. Vékás Andreát Dunaföldváron a Tavasz utcában, és Németkéren a Szabadság utcai rendelőben. Erről a betegeket időben tájékoztatják majd. A hét végén ügyeletre azonban továbbra is Dunaújvárosba kell majd menni.

Ha már fogászat, rákérdeztünk arra is: milyen kezeléseket támogat a TB, melyekért nem kell fizetni?

- A körzethez tartozóknak ingyenes a fogkő leszedése, fogeltávolítás, a fogmegtartó kezelések, a gyökérkezelés. A fogtöméshez nem használok amalgámot, nem tartom jónak hátrányai miatt, tehát ezt ne is kérjék. Bár a TB nem finanszírozza, felvállalom az esztétikus, fehér tömést minden fognál, ingyenesen. Ez nálam plusz szolgáltatás, a betegeknek. A fogpótlás nem ingyenes, a fogsornál 65 év felett van csak kedvezmény.

Dr. Vékás Andrea hosszú távon gondolkodik, s bízik abban, hogy az emberek, s a fenntartó önkormányzatok elégedettek lesznek a munkájával. Temperamentumával, kedvességével, szakmai munkájával gyorsan belopta magát a páciensek szívébe, ennek ékes bizonyítéka az, hogy rendelőjében máris sokan várakoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!