Esélylatolgatás

2022.11.23. 12:30

Gurisatti Gyula Messinek szurkol

Várkonyi Zsolt

Gurisatti Gyula (képünkön) fiával, Gerivel Messinek szurkol

Fotó: Zsedrovits Enikő

Gurisatti Gyula és családja sportcsalád. A családfő kiváló búvárúszó volt, ma már a sportpisztoly és a sporthorgászat az, amivel foglalkozik. Gyermekei közül Gréta remek vízilabdás, Lilla sportpszichológiával foglalkozik, Geri fia pedig focizik. 

A katari labdarúgó-világbajnokság kapcsán egy kis esélylatolgatásra hívtuk a családfőt. Gurisatti Gyula elmondta, hogy esténként az összefoglalókat nézi majd, igaz, a hétfői meccsek közül Szenegál és Hollandia csapatainak mérkőzését végignézte. Annak ellenére, hogy a hollandok behúzták a meccset, Szenegál válogatottja is jó benyomást tett rá. 

A nagy kedvence a családnak azonban a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, aki az argentin nemzeti csapat kapitánya is egyben. 

Gyula fia, Geri a dunaújvárosi utánpótlás-csapat, a ­DPASE oszlopos tagja mondta neki, hogy ha Messi az argentinokkal eljut a világbajnoki döntőig, akkor ott játszhatná pályafutásának az 1000. hivatalos meccsét. (Az ehhez vezető út azonban igencsak rögös lehet majd, hiszen első csoportmeccsükön az argen­tinok 2–1 arányban kikaptak a szaudiaktól...) Az argentin kiválóság trófeáinak „gyűjteményéből” ugyanis már csak a világbajnoki győzelem hiányzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!