Foci

2013.12.03. 18:26

A Dunaújváros PASE elbúcsúzott a kupától

A Magyar Kupában kedden a legjobb nyolc közé jutásért játszott a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata. Az újvárosiak 1-1-es hazai döntetlent követően léptek pályára.

Gróf András

Az idegenben rúgott gólnak köszönhetően az első osztályban szereplő debreceniek nyugodtan vághattak neki a találkozónak. Az első félidő huszonnegyedik percében vezetést szereztek a hazaiak. Egy lövés után a kapufáról Máté elé pattant a labda, aki három lépésről a hálóba lőtt (1-0).

A folytatásban a mezőnyben egyenrangú partner volt a dunaújvárosi együttes, de a kapu előtt veszélyesebb helyzeteket dolgoztak ki a hazaik. A dunaújvárosiak sorsa a hatvanhetedik percben pecsételődött meg, amikor a debreceniek légiósa, Volas tíz méterről megszerezte csapata második találatát (2-0).

Összességében a dunaújvárosi együttes nem vallott szégyent a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, az első osztály listavezetője ellen. Ezzel a végett ért a Dunaújváros PASE kupamenetelése, de az újvárosi együttes emelt fővel búcsúzhatott a sorozattól, hiszen az egyik legjobb magyar csapattól kapott ki. Ez volt az idei esztendő utolsó megmérettetése a gárdának. A jól megérdemelt téli pihenő előtt már csak a levezető edzések vannak hátra.

DVSC-TEVA – Dunaújváros PASE 2-0 ( 1-0)

DVSC Stadion, 1800 néző. Vezette: Erdős József (Medovarszki, Buzás

DVSC-TEVA: Novakovic – Lázár (Bernáth az 54. p.), Máté, Króner, Korhut – Szécsi, Szakály, Spitzmüller, Ferenczi (Dombi a 61. p.) – Kulcsár, Volas (Sidibe a 74. p.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Farkas, Burucz, Csehi – Pap, Lázár – Thiago (Sórón a 77. p.), Jakab (Kocsis Gábor a 72. p.), Godslove (Samuel Ato a 77. p.) – Böőr. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!