Foci

2012.12.02. 21:36

A terv teljesítve

Mezőfalva – Újoncként a tizedik helyen zárta a 2012/2013-as Road Masters megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonját a Mezőfalva együttese.

Gallai Péter

A mezőfalviak hat alkalommal győztek, csupán egyszer játszottak döntetlent, és nyolc találkozón vesztesen hagyták el a pályát. Ezzel a teljesítménnyel tizenkilenc pontot gyűjtöttek. Jól kezdték az őszt, hiszen hazai környezetben legyőzték a Kislángot, utána viszont négy vereség következett. A tavalyi bajnok Iváncsa legyőzésével azonban elhitték, hogy van keresnivalójuk ebben az osztályban. Ezt követően stabil középcsapatként szerepeltek. A bajnokság első felvonását követően Masinka László edző értékelte a gárda teljesítményét.

– A bajnokság indulásakor a hatodik és tizedik hely közé vártuk a csapatot. Tehát, a helyezéssel elégedett lehetek. Azonban néhány összecsapással kapcsolatban van némi hiányérzetem. Voltak olyan mérkőzések, amelyeken pontot, vagy pontokat ajándékoztunk az ellenfélnek.




A házi góllövőlistát holtversenyben vezető Móricz Csaba (j) a kápolnásnyéki Suhaj Alex-szel csatázik (Fotó: Lázár Zsolt)


– Egyénileg kivel volt elégedett az elmúlt szezonban?

– Nem szeretnék kiemelni senkit sem, hiszen mindenkinek voltak jobb és gyengébb meccsei. Az ősz második felében elégedett voltam a védelem teljesítményével, de a középpályás sorra sem lehet panaszom. Elöl azonban vannak hiányosságaink.

– Ez így igaz, hiszen a góllövőlista élmezőnyében nem szerepel mezőfalvi játékos...

– Öt-öt találatot szerzett Móricz Csaba és Szilva Tamás, őket Král László követi négy góllal. Ezt a csapatrészt mindenképpen szeretnénk megerősíteni a téli átigazolási időszakban. Vannak kiszemeltjeink, de mivel még senki nem írt alá, így neveket nem szeretnék mondani.

– Az utolsó bajnoki után miként alakult a csapat programja?

– Nem álltunk le teljesen, heti két alkalommal fakultatív edzéslehetőség van a tornateremben. A hét végén pedig egy évzáróval búcsúztatjuk a szezont.

– Mikor kezdik a felkészülést a tavaszi folytatásra?

– Január közepén kezdjük az edzéseket. Szeretnénk minél hatékonyabban felkészülni, hogy az őszi szezonban elhullajtott bajnoki pontokat tavasszal pótolni tudjuk. Jó lenne egy-két helyet javítani, a mostani pozícióhoz képest.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!