Foci

2015.03.04. 15:55

A Dunaújváros PASE csapatának játékosai éhesek a sikerre

Dunaújváros - A Ferencváros elleni hazai vereséget követően szombaton Pápán javíthat a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az OTP Bank Liga NB I tizenkilencedik fordulójának kiesési rangadója 16 órakor kezdődik majd. A szerdai sajtótájékoztatón Dobos Barna szakmai igazgató elmondta, hogy ez egy teljesen más találkozó lesz.

A játékosok, Lázár Zsolt és Csehi Tamás és a közöttük ülő Dobos Barna szakmai igazgató is optimistán  várja a Pápa elleni találkozót (Fotó: Ady Géza)

- A Fradi ellen a védekezésünk egy hiba kivételével jól működött. Támadásban többet szerettünk volna nyújtani, de rendkívül masszívan zárt a fővárosiak védelme. A Pápa azonban nem a Ferencváros szintű csapata. Mindkét gárda a bentmaradásért küzd, tehát fontos lenne pontot, vagy pontokat szerezni. A stabil védőmunkának meg kell maradnia, de több veszélyt kell jelentenünk támadásban. Sajnos Rafe Wolfe a Fradi meccs előtt megsérült, rá még most nem számíthatunk. Elképzelhető, hogy lesz egy, két helyen változás a kezdőcsapatban. Együttesem két, három játékrendszert gyakorolt be a felkészülés folyamán, amelyeket mérkőzés közben is tudunk variálni. A pápaiak vezetőedzője, Lengyel Ferenc bizonyára jól ismer minket, de a mai világban nincsenek különösebb titkok, tehát ez nem jelent előnyt a számukra. A napokban Goran Maric több orvosi vizsgálaton is részt vett, amelyeken kiderült, hogy újra műteni kell a térdét, így vele közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Felépülését követően újra tárgyalunk majd vele, de ez csak az ősszel lesz esedékes.

Az újvárosiak bal oldali védőjének, Csehi Tamásnak a Fradi ellen kevés lehetősége volt az előretörésekre.

- Nehéz mérkőzést játszottunk vasárnap, hiszen a Ferencvároson kívül meg kellett küzdenünk a talajjal is. Remélem, Pápán sokkal többet fogunk majd kezdeményezni.

A védekező középpályás szerepkörében játszó Lázár Zsolt szerint ebben a helyzetben minden pontnak óriási a jelentősége.

- A kiesés elkerüléséért folytatott harcban csak a pontszerzés számít jó eredménynek. Igaz, a Fradinak voltak lehetőségei, de a gól nem ilyenből született. Minden összecsapáson lehetnek olyan tényezők, amik változást hoz a játék menetében. Bízom benne, hogy ezek Pápán számunkra lesznek kedvezőek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!