Foci

2015.12.23. 18:44

Megye III.: jobb gólkülönbséggel élen a Nagyvenyim

Dunaújváros - A 2015/2016. évi Fejér megyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Horfer Serleg csoportjába csupán tizenhárom együttes nevezett.

Gróf András

A körzetünkhöz tartozó csapatok közül a Nagyvenyim gárdája szerepelt a legeredményesebben. A venyimiek a tizenkét fordulóban kilenc győzelem mellett kétszer játszottak döntetlent, és csupán egyszer szenvedtek vereséget. Jobb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a bajnoki tabella élén, a szintén huszonkilenc ponttal rendelkező Sárbogárd előtt. A listavezető egyetlen vereségét még a második fordulóban szenvedte el. Hazai környezetben az ősszel nem éppen acélosan szereplő Dégtől kaptak ki.

A tavaszi folytatásban a közvetlen üldöző Sárbogárd, és a dobogó harmadik fokán álló Iváncsa II-Beloiannisz gárdáját is fogadják, így nagy esélyük van a vezető pozíciójuk megőrzésére.

A Mezőfalva második számú csapata huszonkét ponttal a hatodik helyen zárta az őszi szezont. A mezőfalviak hullámzó teljesítményt nyújtottak az elmúlt félévben. A legnagyobb különbségű vereségüket az ötödik fordulóban otthon a Nagyvenyim ellen szenvedték el, amikor 6-2-re kaptak ki. Egy héttel később viszont ugyanilyen különbséggel győzték le idegenben a Kisapostagot.

Az erőviszonyokat tekintve talán egy, két hellyel léphetnek előre a tavaszi idényben.

Kilencedik helyen telel az Előszállás, akik tizenhárom pontot gyűjtöttek a bajnokság első felében. Az elmúlt esztendő hasonló időszakához viszonyítva ez előrelépésnek számít, hiszen akkor csak hat megszerzett pontnál tartottak. Legnagyobb hiányosságuk a támadójáték, hiszen csupán tizenkilenc alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, ami az egész mezőnyt tekintve a legkevesebb. Kapott gólok tekintetében viszont a nyolcadik helyen állnak.

Az utolsó előtti, tizenkettedik helyen tanyázik a Kisapostag gárdája. A pályán hiába szereztek öt pontot, a fegyelmi bizottság által levont három büntető pont miatt csak kettő szerepel a nevük mögött a tabellán. A levonást annak köszönhetik, hogy a harmadik fordulóban nem utaztak el Dégre. A létszám gondok végig problémát jelentettek, hiszen több mérkőzésre is csak tizenegy játékost tudtak benevezni. A sereghajtó pozícióban a Perkáta együttese tartózkodik. Tizenegy vereség és csupán egyetlen döntetlen a mérlegük. Igaz, azt az egyetlen pontot a dobogós Iváncsa II-Beloiannisz ellen szerezték. Ennek ellenére mínusz három ponttal állnak. Ennek oka, hogy nem utaztak el Nagyvenyimre, ami három büntetőpontot eredményezett, illetve jogosulatlan játékosok szerepeltetése miatt további egy pontot vontak le tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!