Foci

2015.05.13. 17:38

Megkapta a licencet a Dunaújváros PASE

A Győr, a Pécs, a Pápa, a Nyíregyháza és a Kecskemét labdarúgócsapata nem kapta meg az NB I-es induláshoz szükséges licencet. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy legkésőbb a 2017/18-as idényig 12 együttesre csökkentik az első osztály létszámát.

MTI

A sportvezető kifejtette, a kluboknak május 26-áig, a másodfokú döntésig van lehetőségük arra, hogy pótolják a hiányosságokat. Ennek tükrében alakulhat ki az OTP Bank Liga következő szezonjának mezőnye, amely 16, 14 vagy akár már a 2015/16-os idényben 12 csapatos lehet. Az MTI kérdésére kiderült, ha páratlan számú csapat rendelkezik majd a szükséges indulási joggal, akkor a másodosztályból töltik fel az élvonal mezőnyét páros számúra, azaz a kiesést jelentő 15. és 16. helyen záró együttes semmiképpen sem marad az élvonal tagja, hiába kapta meg a licencet. A licenccel rendelkező kieső csapatok az NB II-ben, míg a licenchiány miatt búcsúzó együttesek az NB III-ban folytathatják szereplésüket a következő szezontól. Egy 12 csapatos NB I esetében háromszor 11 fordulóra kerülne sor. Az MTI kérdésére az is kiderült, hogy 14 együttes esetén kétszer 13 fordulóból állna a bajnokság.

Csányi azt is bejelentette, hogy megszűnik a Ligakupa, helyette az élvonalbeli klubok az NB III-ban indíthatnak tartalékcsapatot,

A Dunaújváros PASE  hivatalosan kézhez kapta a Magyar Labdarúgó Szövetség határozatát, amelyben az szerepel, hogy az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága a Dunaújváros PASE Kft. licenckérelmét megvizsgálta, és az NB I-es klublicencet a 2015/2016-os bajnoki évadra megadta. A határozat indoklása szerint a licenckérelmező a klublicenc szabályzat által előírt határidőre és formátumban a kérelmét beadta. A bizottság a kérelmet és mellékleteit, valamint a hiánypótlás során benyújtott dokumentumokat átvizsgálta, és a dokumentumokat a kritériumoknak való megfelelés elbírálására alkalmasnak találta.

A Dunaújvárosi PASE számára most a legfontosabb feladat az, hogy ne végezzen kieső helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!