Foci

2016.07.12. 14:10

Az biztos, hogy az NB III Közép-csoportjában indul a DPASE

Dunaújváros - A nem hivatalos városi legenda szerint a harmadosztályú bajnokság Közép-csoportjába besorolt Dunaújváros PASE labdarúgócsapata megkezdte a felkészülést a 2016/2017. évi bajnoki évadra.

Gróf András

A másodosztályból történt kiesést követően is szerettünk volna egy átfogó értékelést készíteni a szakmai vezetővel, de telefonos megkeresésünkre ígért visszahívása több mint három hete nem történt meg. Az új idényre való felkészülésről pedig a keddig semmilyen információ nem érkezett. Gondolom, ez a hírzárlat nem csak lapunkat érinti, hiszen ismereteim más médiumok sem jelentettek meg a klubbal kapcsolatos anyagot. Az egyesület honlapját böngészve feltűnt, hogy vezető hír még mindig a A Budaörs érkezik című írás. Ez azért különös, mert ezt az összecsapást a Merkantil Bank Liga NB II utolsó előtti fordulójában rendezték. A További hírek között szerepel az egyetlen friss anyag, ami a 2016/2017. bajnoki évre vonatkozó NB III-as csoportbeosztásokat tartalmazza. Ez a mellőzés azért is furcsa számomra, mert két, három évvel ezelőtt napi rendszerességgel érkeztek a kérések, hogy a megfelelő helyen, és terjedelemben írjunk a csapatról, ami természetesen meg is történt. Mára pedig még az esetleges edzőmérkőzések, helye és időpontja is szigorúan titkos információ. Nem beszélve az esetlegesen távozók, illetve érkezők névsoráról.

Mindkét piros mezes újvárosi játékos, Lorentz Márton (balra) és Koval Viktro (4) is eligazolt

Csupán a világhálón megjelent hírek alapján lehet következtetni a dunaújvárosi együttest érintő esetleges változásokról. Innen értesültünk arról, hogy a tavasszal alapembernek számító Koval Viktort leigazolja a Debrecen. A tizenkilenc éves középső védővel négy éves szerződést kötött a hajdúsági klub. A fiatalember két felkészülési mérkőzésen lépett pályára a DVSC színeiben, amelyeken sikerült meggyőznie a szakvezetést a rátermettségéről. Az újvárosiak szintén tizenkilenc esztendős középpályása, Szellák Soma szintén az első osztályban, a Szombathelyi Haladás VSE együttesében folytathatja a pályafutását. A vasiak vezetőedzője, Mészöly Géza a próbajátékot követően szorgalmazza leigazolását. A tavaszi szezonban első számú kapussá előlépett, utánpótlás válogatott kerettag, Dániel Csaba az NB II-es FC Csákvár együtteséhez igazol. A huszonegy éves hálóőr edzőmérkőzésen már is mutatkozott új csapatában. Az Magyar Labdarúgó Szövetség adatbankját böngészve az is kiderült, hogy Lorentz Márton az elektronikusan hozzáférhető igazolása alapján június 14-i dátummal már a Fehérvár FC Kft. játékosa. Természetesen továbbra is figyelemmel kísérjük az internetet, hogy ha késve is, tájékoztatni tudjuk az olvasóinkat a változásokról.

A Dunaújváros Stadionban azonban az idén is rendeznek első osztályú összecsapásokat. Eldőlt, hogy az MTK labdarúgócsapata a 2016/2017-es bajnokság őszi hazai mérkőzéseit, stadionjának építése miatt városunkban játssza. A pontos kezdési időponttal rendelkező összecsapások: MTK - Vasas FC (július 17. vasárnap, 18 óra), MTK - Mezőkövesd (július 31. vasárnap, 18 óra), MTK - Haladás VSE (augusztus 7. vasárnap, 18 óra). A hírek szerint másodosztályú mérkőzésnek is helyt ad majd a stadion, mivel a Vác FC gárdája ezt jelölte meg a nevezéskor hazai pályának.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!