Foci

2014.09.01. 15:40

Dunaújváros PASE: rövid bajnoki szünet következik

Dunaújváros - Három gólt is szerzett Győrben a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, mégis vereséget szenvedett az OTP Bank Liga NB I hatodik fordulójában vasárnap.

Gróf András

Peric Milan szerezte meg a vezetést a dunaújvárosiak számára

Ez volt az a találkozó, amely után csak sajnálni lehetett a dunaújvárosi játékosokat. Három vereséggel és két döntetlennel a háta mögött érkezett az újonc a sokkal magasabban jegyzet Győri ETO FC otthonába, ahol az első negyedóra végén vezetést szerzett. Tíz perccel később azonban Farkas Ádám játékvezető erős késztetést érzett arra , hogy főszereplővé lépjen elő. Elsősorban nem is a tizenegyes jogossága a megkérdőjelezendő, hanem a piros lap, aminek következtében több mint egy óráig emberhátrányban játszott a dunaújvárosi együttes. A kiállítás pillanatától kezdve már egy másik mérkőzésről beszélhetünk. Ebben az időszakban is teljesen egyenrangú partnerek voltak az újvárosiak, de a döntő pillanatokban becsúszott a hiba. A nagy győzni akarásnak tudható be, hogy a második bekapott találat előtt a hazaiak kontrázhattak. Emellett az is megérne egy tanulmányt, hogy a két magas belső védő mellett, miként tudott kétszer is gólt fejelni a nem éppen szálfa termetű Pátkai. A hibák ellenére azonban az utolsó pillanatig hatalmasat küzdött az együttes, amiért legalább egy döntetlent mindenképpen megérdemelt volna.

Szerdán megkezdődnek a Ligakupa csoportküzdelmei. A C csoportba sorolt DPASE gárdája 14 órakor a fővárosban az MTK ellen lép pályára. A csoport másik találkozóját, a Balmazújváros - Mezőkövesd összecsapást ma 16.30 órától rendezik. Ezt követően a magyar válogatott Észak-Írország elleni vasárnapi Európa-bajnoki selejtezője miatt rövid szünet lesz a bajnokságban. Szeptember 13-án szombaton lesz a következő bajnoki megmérettetést, amikor is a szintén újonc Nyíregyháza FC lesz a dunaújvárosi együttes ellenfele.

Az átigazolási időszak tegnap éjfélkor zárult. Az utolsó napokban Urbin Péter végleg Szolnokra igazolt. Galambos Ádám egy évre kölcsönbe szintén a Tisza-parti másodosztályú együtteshez került. Kocsis Gábort az NB II-es Csákvár, míg a két fiatalt, Tóth Tibort és Hajdók Gábort az NB III-as Bölcske vette egy évre kölcsön. A vezetők még hétfőn is tárgyaltak esetleges erősítésekről, így kedden még várható újabb bejelentés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!