Egész héten rendezvények sora a Dózsa-iskolában

2019.11.19. 14:00

Tanárok és diákok közösen

A tanár–diák együttműködés tudatos formálása jótékonyan hat az iskola légkörére. A vizsgálatok szerint a diákok a kooperáció során többet tanultak és jobban viselkedtek, ha a megértés, törődés és az őszinteség vette körül őket.

Török Tímea

2019.11.18. Dunaújváros Dózsa György Álatalános Iskola elsős avató Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában bizonyára ilyen megfontolások is vezérelték a hagyományteremtő Dózsa hét rendezvénysorozat létrehozóit. November 18-tól 22-ig a dózsás diákok és az iskola tanári kara minden nap együtt készülnek tanítás után számos izgalmas programmal.

A nagy múltú iskola 1979-ben, idén 40 éve nyitotta meg kapuit, ezért nem meglepő, hogy az iskolai élet tele van hagyományokkal. A különleges hét az elsősavatással kezdődik, idén rendhagyó módon. Ebben a jubileumi évben az elsősavatás régi dó­zsás diákok közreműködésével történt, majd a felső tagozatosoknak kaszinóval zárult a hétfői iskolai program. Az egykori nebulókat hirdetésben keresték meg. Mint az ünnepélyes ceremónia után megosztották lapunkkal: osztálytalálkozóra bárki eljuthat, de iskolatalálkozóra csak a dózsások.

Horváth Tamás koncertje is szerepel a heti programban

A hét további része is érdekes programokat tartogat majd. A kedd, azaz a mai nap a vetélkedők és a versenyek napja. Az alsósok tantárgyi versenyeken, a felsősök pedig sportrendezvényeken tehetik próbára ügyességüket és tehetségüket. Szerdán a Dózsa iskola fodrászai, sminkesei a retró jegyében mérettetik meg magukat, majd csütörtökön játékos vetélkedő és Horváth Tamás koncertje szerepel a programban. A Dózsa héten diákigazgató-választás és ezt megelőzően kampány is zajlik, ami végül a pénteki fordított napban éri el csúcspontját, ahol a tanár–tanítvány helycsere következtében a tanárok is újra felidézhetik a régi sulis évek élményeit. Az eseménysorozat a díjkiosztással és a megválasztott diákigazgató beiktatásával zárul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában