Inspiráló előadások

2020.02.26. 14:30

Szakmák napján – pályaorientáció a Rudasban

Február 26-án, azaz ma immáron ötödik alkalommal rendezi meg a „Szakmák napja” névre hallgató pályaorientációs rendezvényét a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma.

Szabó Szabolcs

Informatika, ügyvitel, közgazdaság, turizmus, sport – tudásbővítés több tételben

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szemenyei István, az intézmény igazgatója lapunknak korábban így foglalta össze a több tucat előadást, bemutatót és munkaerő-piaci tanácsadást felvonultató szakmai nap küldetését: – Úgy vélem, a konkrét oktatási terveken túl ez az egyik legfontosabb képzési, szakmai programunk. Egyrészt remek lehetőség ez diákjainknak, hogy új élményekkel töltődjenek fel olyan hiteles személyek segítségével, akik mögött valódi teljesítmény és történet van. Másrészt egy-egy ilyen szakmai napon a Rudas is megméretik. Hiszen a hozzánk ellátogató neves szakemberek, előadók a tanulóinkra is kíváncsiak, kikérik a véleményüket.

Informatika, ügyvitel, közgazdaság, turizmus, sport – tudásbővítés több tételben
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A ma 11.30-kor kezdődő programsorozat a Rudas nyolc képzési ágazatának – informatika, rendszerüzemeltető, közgazdaság, pénzügyi-számviteli ügyintéző, sport, turisztika, ügyvitel, ügyviteli titkár – területén nyújt inspiráló előadásokat az érdeklődőknek. Néhány példa a gazdag kínálatból: Dr. Zsedrovits Tamás, a Pázmány Péter Tudományegyetem adjunktusa „A jövő már elkezdődött” címmel tart rendhagyó informatika órát (11.35), „Utazási trendek a 21. században” címmel dr. Lőrincz Katalin, a Pannon egyetem munkatársának előadását hallhatják a diákok (12.35), a sportos szekciónak pedig a korábbi válogatott kézilabdázó, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője, Mocsai Tamás beszél majd a sportfejlesztés jövőbeli irányairól (10.30).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában