Piaci körkép

2023.07.29. 07:00

Kezdődik a befőzési főszezon

Szabó Szabolcs

Minőségi hazai termékek sokasága a helyi piacon Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Július végét írunk, és a háztartási kamra gazdája már a számvetés felé fordul és a zord beszerzési árak is azt mutatják, ideje van lassan a spájzolásnak. A kovászolni való uborka ára várhatóan nem esik már drasztikusan – jelenleg 320–490 Ft/kg mérik –, ám a paprika ára jócskán szelídült a múlt hét óta. Péntek délelőtti sétánk során már mustráltunk kiváló minőségű kápiát kilóként 490 forinttól, a befőzési paradicsom kilója – nagyobb tétel esetén ez a pénztárcánk szempontjából barátságosabb – 400 forintot mutatott. 

A csöves kukorica ára még a standokon is 200 felett

Gyümölcsfronton kis csalódást regisztráltunk: fehér húsú, magválós őszibarack – kilóként 1400 – semmivel nem mutatott komolyabb minőséget, mint 950-es szomszédja. Tessék bátran mustrálni! A dinnye ára sem apadt – sőt, a mag nélküli ceceit még mindig kilónkénti 700 forint felett kínálják, egyébként a valóban minőségi dinnye ára 450 forintról indul. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utak mentén található, kitelepült dinnyéseknél is hasonló árakkal találkozunk. 

A friss fejteni való bab kilója 1000 forintnál kezdődik, és 1300 körül tetőzik. A málna, áfonya, szeder már delikatesz kategória – kilóként 2500-3500 forint. Ellenben remek ízélményt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában