Ügyészségi infó

2023.12.13. 16:30

Bántalmazták és elvették értékeit egy férfinak Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és további bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a két férfivel szemben, akik bántalmaztak egy férfit és elvették értékeit Dunaújvárosban.

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

A két vádlott egy ismerősükkel az egyik áruház parkolójában tartózkodtak és beszélgettek, majd szóváltásba keveredtek az ittas sértettel. Az egyik vádlott a sértettet fejen ütötte, majd a tarkóját megfogta és a bevásárlókocsi tároló belseje felé húzta, amelytől a sértett a földre került. A másik vádlott a földre került sértettet a fején megrúgta, majd az első alkalommal bántalmazó vádlott és az ismerős távoztak a helyszínről. A sértettet utóbb bántalmazó vádlott a földön fekvő férfi zsebéből kivette a pénztárcáját a benne lévő irataival, 8000 forint készpénzzel, elvette a mobiltelefonját, valamint a karjáról lecsatolta a karóráját, majd a mozdulatlan sértettet magára hagyta és társai után ment – tájékoztatta szerkesztőségünket Jászberényiné dr. Király Teodóra a Fejér Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ez utóbbi vádlott pár perccel később visszatért a helyszínre, mivel ott felejtette a hátizsákját, amit akkorra már a sértett a hátára vett. A vádlott ekkor a gépkocsitároló másik végébe húzta a férfit, kétszer fejen ütötte, amitől a férfi elesett, majd felállt, azonban a vádlott ököllel a fején megütötte, majd elhagyta a helyszínt.

A sértett a bántalmazások következtében többek között orrcsonttörést, szemgolyózúzódást, továbbá az arcüreg falának többszörös törését szenvedte el, amely sérülések nyolc napon túl gyógyulóak voltak. Súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye nem állt fenn.

Az ügyészség vádiratában a terheltek egyikével szemben börtönbüntetés kiszabását és közügyektől eltiltást, míg a másik vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában