hétvégi összesítés

2021.07.05. 15:00

Holttest, lezuhant repülő, tűzeset – minden is történt a hétvégén

A kéklámpásoknak a hétvégén sem volt nyugalmuk, erről az állampolgárok gondoskodtak.

duol.hu

Fotó: LI

Július 3. Szombat

Körözött személyt fogtak Dunaújvárosban – Az illetékes szervek Dunaújvárosban, a Papírgyári úton ellenőriztek egy 49 éves perkátai lakost. Az intézkedés során megállapították, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki a férfival szemben, ezért elfogták, előállították majd a Pesti Központi Kerületi Bíróságra átszállították.

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Nagy területen égett a tarló Nagyvenyimnél – Szombaton 14:30 után érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez arról, hogy Nagyvenyim-Mélykút területénél ég a tarló. Szabó-Bisztricz Anett, a megyei katasztrófavédelem szóvivője a részletekkel kapcsolatban lapunknak elmondta: egy körülbelül 50 hektáros learatott gabonatartó egy része égett. Több bála is volt a területen, amelyek szintén meggyulladtak. A tűz átterjedt két erdősávra, onnan pedig egy bozótos sávra is. A dunaújvárosi, a sárbogárdi, a solti, a pusztaszabolcsi és a paksi hivatásos, valamint a mezőfalvi önkéntes tűzoltócsapatok is a helyszínre siettek összesen tíz gépjárművel: öt gépjárműfecskendővel és öt vízszállító járművel. Hat vízsugárral és kéziszerszámok bevetésével sikerült megfékezni a lángokat, az utómunkálatokon még este fél 8-kor is dolgoztak a tűzoltók (ilyenkor a még izzó bálákat széthúzzák, és tovább oltják).

Fotó: police.hu

Embercsempészek Dunaföldvárnál – Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – 2021. július 3-án 10 óra 8 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 84-es kilométerszelvény közelében, Dunaföldvár térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú autót. A járművet egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, aki öt, magukat szír állampolgárnak valló személyt szállított. Az egyenruhások, ezzel az elfogással azonos időben, néhány kilométerrel arrébb intézkedés alá vonták a sofőr társát, egy szintén ukrán állampolgárt, aki a gyanú szerint előfutóként segítette az embercsempész tevékenységét.

A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink mindkét sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállították.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművek vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Fotó: Donka Ferenc / MTI

Lezuhant egy repülőgép – A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság baleseti hírei között írt arról, hogy Apostag külterületén, egy mezőgazdasági területre július 3-án, szombaton 17 óra körül (eddig tisztázatlan körülmények között) lezuhant egy vitorlázó repülőgép. A baleset következtében a repülőt vezető 56 éves férfi megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték. A rendőrség a baleset körülményeit vizsgálja.

Július 4. Vasárnap

Felborult egy gépkocsi Sárbogárd közelében – Árokba borult egy személyautó Sárbogárd közelében, a Mezőfalva felé vezető, 6219-es úton. A jármű a tetején állt meg, és félig az úttestre lóg. A műszaki mentést végző sárbogárdi hivatásos tűzoltók a kerekeire állítják, és áramtalanítják a gépkocsit. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.

Holttestet találtak Mezőfalva Szőlőhegyen – Mezőfalva Szőlőhegyen a Pálinka soron holttestet találtak. Tudósítónk a helyszínre sietett, ahol a rendőrök még mindig biztosították a helyszínt. Lefotózta a düledező présházat, ahol információnk szerint az elhunyt lakott. Meg nem erősített forrás szerint kerti pottyantós mellett, a fűben találták meg a már oszlásnak indult tetemet, emberi maradványokat. Az üggyel kapcsolatban várjuk a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!