Jótékonysági gála

2017.09.09. 09:20

Letícia gyógyulásáért szerepeltek! A Pentelei Kéknefelejcs Dalkör a közönséget is megénekeltette

Sokan vállalták a fellépést önzetlenül, segítő szándékkal, Móna Jázmin Letícia gyógyulásának érdekében.

Pekarek János

a

A négyéves Móna Jázmin Letícia gyógyulásáért rendeztek jótékonysági gálaműsort a Munkásművelődési Központban. Az MMK földszinti színháztermében pénteken délután négy órakor kezdődött el az a gálaműsor, amelynek már szervezői is jószándékú önkéntesek voltak. Belépődíj nem volt, a segítséget adományozók és támogatók adták.

Műsor (avagy kulturális fesztivál, ahogyan a szervezők nevezték) Kováts Rózsának, az MMK igazgatójának megnyitójával kezdődött, majd Bencsikné Varjú Ivett szavalt. Barkóczi Gyula, „Fehérvár hangja” is vállalta a fellépést.

A népdalkör tagjai a színpadon Móna Jázmin Letíciával és édesanyjával Fotó: Ady Géza

A legnagyobb sikert mégis a Pentelei Kéknefelejcs Dalkör aratta, az asszonyok sikeresen megénekeltették még a közönséget is.

Ezután a dunaújvárosi Írisz Versszínpad tagjai léptek a színpadra versösszeállításukkal. Oláh Mihályné, majd Virág Terézia magyar népdalokat, illetve nótákat énekeltek.

Kasó Tibor ezúttal erdélyi magyar költők verseit zenésítette meg és adta elő – ugyancsak nagy sikerrel. Szajkó Tímea mulatós dalokat adott elő. A műsor végén Soós Istvánné adta elő versét.

Az édesanyának, Kovács Viktóriának Soós Istvánné adta át a pénzt

A rendezvényen nem árultak belépőjegyeket. A szervezők végigjárták a várost adományokért (a legnagyobb támogató, Enyedi Józsefné egy hatalmas játékmackót is ajándékozott a kislánynak, Szajkó Tímea pedig fellépése előtt ajándékkosárral kedveskedett a családnak), a közönség pedig ötszáz, illetve ezer forintos támogató jegyek vásárlásával segíthette Letícia gyógyulásának ügyét.

(Mint korábban többször megírtuk: a kislány egészségesen született, azonban kevéssel a szülés után agyvérzést kapott, ezért több mint négyévesen még sem járni, sem beszélni nem tud. Tavasszal az ausztriai Badenben őssejt-beültetést kapott, de hamarosan csípőficam-korrigáló műtétre kell mennie, és nagyon sok rehabilitációs kezelésre van szüksége, ezért családja és támogatói tovább folytatják az adománygyűjtéseket, valamint a műanyag kupakok gyűjtését: az ausztriai műtétet is abból fizették.)

Az MMK-ban rendezett gálaműsor végén a főszervező, Kováts Rózsa igazgató adta át a rendezvény bevételét. Az adományokból és a támogató jegyekből összesen hatvanegyezer-ötszáz forint gyűlt össze a kislány gyógykezelésének támogatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában