jótékonyság

2018.01.25. 07:00

Fél millió forintot gyűjtöttek a dunaújvárosi tűzoltók

Kovács Anita

Letícia adomány tûzoltóság Fotó: Zsedrovits Enikõ

Jelentős segítség Letícia kezeléséhez. 2017-es évi kezdeményezésen felbuzdulva, idén is jótékony céllal adták ki plakátnaptárukat a dunaújvárosi tűzoltók. Ezúttal Móna Jázmin Letícia javára ajánlották fel a befolyt félmillió forintot. Jótékony célzattal született, egyfajta társadalmi munkában készült el a dunaújvárosi tűzoltók 2018-as évi képes kalendáriuma. A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapattagjai csatlakoztak a kezdeményezéshez – házi kedvenceik szerepet kaptak a kiadványban.

A kedves, sőt néhol mókás beállításoknak köszönhetően rendkívüli népszerűségnek örvendő plakátnaptár szép számban fogyott. Kereken ötszáz darabot vásároltak meg a támogatók.

- Nagyon örülök, hogy kezdeményezésünk sikere nyomán ötszázezer forinttal segíthetjük Móna Jázmin Letícia gyógyulását – mondta el tegnapi beszédében Orosz Csaba, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, aki azt is elárulta, hogy voltak a támogatók között olyanok, akik egy-egy darab, megvásárlásával szaporították a jótékony forintokat, amíg mások tucatszám szereztek be a naptárból – tudva, hogy nemeslelkű kezdeményezést támogatnak vele.

Nem is akármilyet, hiszen a tegnapi átadáson Letícia édesanyjától, Kovács Viktóriától megtudtuk, hogy egy fővárosi, társadalombiztosítás által nem támogatott kezelés-sorozatot tudnak finanszírozni ebből az összegből. – Küzdelmes heteket élünk meg, mert a nemrégiben elvégzett csípőműtétje után nagyon elgyengültek Letícia izmai. A budapesti kezelésnek köszönhetően biztosan gyorsabb lesz a felépülése! – mondta Kovács Viktória.

Egy fárasztó kezelésről érkezett a család a parancsnokságra, de Letícia ennek ellenére nagyon élénken érdeklődött a tűzoltóautó iránt, amire fel is ült. Majd féltve szorongatta a tűzoltóktól kapott játék tűzoltókocsit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában