életbiztonság megóvása

2018.03.01. 21:39

Kedvezőek jövőbeli kilátásai a városnak

Sajtótájékoztatót tartott dr. Galambos Dénes, a 4-es számú egyéni választókerület országgyűlési képviselője.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes a fejlesztéseket is említette a tegnapi sajtótájékoztatón Fotó: Hankusz Kálmán

Dr. Galambos Dénes jó érzéssel beszélt a polgármester által kezdeményezett forrótea-osztásról, arról, milyen fontos az életbiztonság megóvása, s méltatta az állami és önkéntes ellátó szolgálatok munkáját.

Dr. Galambos Dénes a fejlesztéseket is említette a tegnapi sajtótájékoztatón Fotó: Hankusz Kálmán

Elmondta a sajtótájékoztatón, hogy őt a Fidesz–KDNP országgyűlésiképviselő-jelöltjeként a választási bizottság hivatalosan is nyilvántartásba vette. Megköszönte a támogatást, az aktivisták közreműködését, s hozzátette: higgadtan, de határozottan kell dolgozni az elkövetkező időszakban, közben reagálni a méltatlan jelenségekre. „Amit a Jobbik csinál, arról sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nemzeti politika. Arra példa, hogyan lehet gyűlölet útján a polgárokat rossz irányba befolyásolni”, mondta Galambos Dénes, majd Pintér Tamás gazdaságpolitikai javaslatai­nak minősítésére a jobbikos polgármester által vezetett Tiszavasvári példáját hozta fel, ahol nemhogy csökkent volna a munkanélküliség (ahogy az ország más területein), hanem durván háromszorosára növekedett. „Addig, amíg a Jobbik és a többi ellenzéki párt csak támad, és egymással vitatkozik, az időt és energiát mi arra fordítjuk, hogy építsünk. Magyarországnak nyugalomra és biztonságra van szüksége. Visszautasítom Pintér Tamás személyemet érintő demagóg megjegyzéseit” – mondta.

Támogatások és fejlesztések 

Kérdésre válaszolva azzal folytatta, hogy a kampányüzeneten túl munkalátogatás jellege is volt a miniszterelnök múlt szerdai, dunaújvárosi útjának. Hangsúlyozta: Orbán Viktor jó érzéssel nyugtázta, hogy a Modern városok program részeként elkezdődött az élményfürdő és a radari sportcentrum felújítása, a zöld rendelő közigazgatási központtá

alakítása. Említette az uszodafelújítás előkészületeit, a Zöld város projekt elemeit és a csatornázást. A négy számjegyű utak felújításához kapcsolódóan pedig Nagyvenyimnek szolgált jó hírrel: a szerdai kormányülésen 400 millió forint rendkívüli támogatást kapott a település a belterületi utak felújítására. „Továbbá kedvező hatással lesznek a térségre azok a beruházások is, amelyek a 2018–2019-es uniós és belföldi források felhasználásával valósulhatnak meg” – tette hozzá Galambos Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában