Fertőzés gyanúja

2018.04.12. 07:30

Többen megbetegedtek a Hankookban

Hányásos, hasmenéses panaszokkal fordult orvoshoz több hankookos dolgozó. A tömeges megbetegedésre való tekintettel vizsgálják az ügyet.

Tóth Alexandra

Pontos információkért Dó­zsáné dr. Sasvári Ildikó nép­egészségügyi osztályvezetőhöz fordultunk. „Hatóságom felé 2018. április 7-én telefonos bejelentés érkezett a Hankook Tire Magyarország Kft. munkavédelmi felelősétől, hogy az üzem dolgozói közül többeknél hányással, hasmenéssel, néhány esetben lázzal járó megbetegedés jelentkezett. Az eddigi adatok szerint 76 dolgozó betegedett meg, a betegség lefolyása nem súlyos, mindössze egy ízben vált szükségessé kórházi kezelés. A járványügyi vizsgálatot azonnal megkezdtük, az érintettek teljes körének felmérése és kikérdezése – a munkáltató és a helyi egészségügyi szolgáltatók közreműködésével – jelenleg is zajlik.

A laboratóriumi vizsgálatok a fertőzés forrásának tisztázása érdekében folyamatban vannak.

Az üzem konyhájában és étkezdéjében a hatóságom által előírt fertőtlenítő nagytakarítás megtörtént. A dolgozók által használt mellékhelyiségek takarítása a szokottnál nagyobb gyakorisággal történik.

A fertőzés forrására és közvetítő közegére vonatkozólag a laboratóriumi vizsgálatok megérkezését követően adhatunk választ.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában