Felülvizsgálják a városi közvilágítás rendszerét

2019.10.31. 17:30

Átvilágítják a városi tulajdonú cégeket

A város közvilágítási rendszerének teljeskörű felülvizsgálatáról, az önkormányzati cégek igazgatósági és felügyelőbizottsági posztjait érintő személycserékről is döntött a csütörtök délelőtti rendkívüli közgyűlés.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az előzetes tervek szerint tizenhat határozati javaslatról szavaztak volna a képviselők, ám az ülés elején négy napirendi pontot is levettek – további egyeztetések miatt. A városi közvilágítás felülvizsgálatáról szóló javaslat szavazása előtt Pintér Tamás kifejtette, elfogadhatatlannak tartja, hogy egy megyei jogú városban esténként elégtelenül világítanak a lámpák, éppen ezért elkezdik városi közvilágítási rendszer teljes felülvizsgálatát energiahatékonysági, közlekedésbiztonsági szempontok figyelembevétele alapján.

Fotó: Zsedrovtis Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Átvilágítja az önkormányzat a 100 százalékban tulajdonolt gazdasági társaságait. E feladattal Dr. Bajáky és Társa Ügyvédi Irodát bízták meg 5 millió forint keretösszeggel. Nyakacska Zsolt, a DKKA Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia Nonprofit Kft. ügyvezetője október 21-én lemondott. A közgyűlés úgy határozott, e lemondás az új ügyvezető kijelölésével vagy megválasztásával jár, ennek hiányában pedig legkésőbb a bejelentéstől számított hatvanadik napon válik hatályossá, tehát addig Nyakacska Zsolt irányítja tovább a klubot. Az év végére megépülhet, a jelenlegi sportcsarnok felújítási munkálatai miatt szükségessé vált ideiglenes sportcsarnok a radari sporttelepen. A közgyűlés még augusztus 8-án kötött koncessziós szerződést a városi sportingatlanok egy részét üzemeltető Uniszol Létesítménygazdáslkodási Zrt.-vel. E szerződés értelmében az ideiglenes csarnokot ez október 30-ig kellett volna átadni.

A csarnok építése technikai okok miatt – gázvezeték tervezése, engedélyeztetése, áthelyezése többlet időt vesz igénybe, ezért az Uniszol Zrt. kérte a csarnok kivitelezésének határidejét 60 nappal meghosszabítani, 2019 december 31-ig. Az Erdősor 33. szám alatti társasházat a szolgáltató gázszivárgás miatt kizárta a gázszolgáltatásból. A közgyűlés három és félmillió forint kamatmentes kölcsönt szavazott meg a társasháznak – a lakók többsége kis nyugdíjjal rendelkező idős ember, a másik része pedig alacsony keresetű dolgozó -, hogy elvégezhessék a szükséges javításokat.

Október 31-vel a közgyűlés visszahívta a DVG Zrt. igazgatósági, valamint felügyelő bizottsági tagjait. Az új igazgatósági tagok: Magyar András, Botond Gábor, Lebics Edit, Varga Richárd, az igazgatóság elnöke: Illéssy István. Felügyelőbizottsági tagok: Szabó Zsolt, Mezei Zsolt, Tóth Kálmán, Felföldi Ágnes.

November 1-től Dunanett Nkft. felügyelőbizottsági tagjai: Barta Endre, Simon Csaba, Kertész Edit. DVCSH Kft. felügyelőbizottsági tagjai: Selyem József, Pochner László, Schneider Mihály. A DKKA Nkft. felügyelőbizottsági tagjai: Sáfrány Kata, Kósa Gábor, Szalóki László. Az MMK Nkft. felügyelőbizottsági tagjai: Viczai Dalma, Nagy Kálmán.

A Fidesz képviselőcsoportja korábban jelezte nem kíván senkit delegálni a felálló bizottságokba.

Három tanácsnoknak is bizalmat szavaztak a rendkívüli közgyűlésen. Idősügyi és szociális tanácsnoknak Utassy Éva képviselőt, közbiztonsági tanácsnoknak Orosz Csaba képviselőt, ifjúságügyi tanácsoknak pedig Raduka Zsuzsana képviselőt választották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában