Közélet

2023.04.22. 15:00

Munkáltatói fórumot tartottak Fejérben

Idén elsőként Móron rendezték meg a koronavírus előtt rendszeresen tartott munkáltatói fórumot. A Móri Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya rendezvényét nagy érdeklődés övezte.

Fejér Vármegyei Kormányhivatal

Forrás: kormanyhivatal.hu

A fórumot az a kormányzati szándék hívta életre, amely szerint erősíteni szükséges a helyi foglalkoztatási osztályok és az adott térség munkáltatóinak kapcsolatát annak érdekében, hogy a mindegyik fél pontos információk birtokában hozhasson döntést, írja a kormanyhivatal.hu. A téma fontosságát mutatja, hogy az eseményt a térség országgyűlési képviselője, Törő Gábor is megtisztelte érdeklődésével.

Fotók: kormanyhivatal.hu

A vállalkozásokat képviselő szép számú érdeklő részvételével kezdődött fórumon Törő Gábor országgyűlési képviselő és Csákvári Ilona járási hivatalvezető megnyitóját követően részletes tájékoztatást hallhattak a térség kedvező munkaerőpiaci helyzetéről, a regisztrált álláskeresők összetételéről, a foglalkoztatási szolgálat által biztosított szolgáltatásokról, illetve az aktuálisan elérhető foglalkoztatási támogatásokról.

 

Tájékoztatást kaptak a GINOP "Vállalkozások munkaerőtámogatása" és "Ifjúsági Garancia Program" programjainak lehetőségeiről. Megismerkedhettek a munkavállalók és munkáltatók versenyképességének, termelékenységének javítását célzó GINOP Plusz 3.2.1. projektjének lehetőségeivel. Végül tájékoztató hangzott el a Foglalkoztatás-felügyeleti és munkavédelmi hatóság tevékenységéről és ellenőrzési tapasztalatairól.

A fórum zárásaként a résztvevők számos kérdést fogalmaztak meg, melyekre a hivatalok képviselői kimerítő válaszaikkal is biztosították az érdeklődőket, hogy mindent elkövetnek a móri térség munkaerőpiaci folyamatainak javítása, eredményessége érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában