Távoznak a légiósok

2024.01.29. 13:21

Mint a gonoszok: hét DAB-játékos lelépett

A Dunaújvárosi Acélbikák hosszú kihagyás után jutottak ismét a jégkorongozók Magyar Kupájának a négyes döntőjébe. Igaz, ott két vereséget szenvedtek, de az erőviszonyokat figyelembe véve, a fináléba kerülés is bravúr volt a DAB részéről. Ezért is volt váratlan a klub hétfői közleménye, amelyet szerkesztőségünkhöz eljuttatott, és hét játékos távozásáról tájékoztat.

Agárdy Csaba

Az egyik távozó Santeri Sillanpaa

Forrás: Várhegyi Erna/BJAHC

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapatának közleménye így kezdődik: 

„Tájékoztatjuk a szurkolóinkat, hogy az alábbi játékosok kezdeményezték szerződésük felbontását: Vlastimil Dostalek, Pauls Svars, Henry Maarnela, Niki Koskinen, Oliver Ödman-Hadzinikolic, Elliot Lorraine, Santeri Sillanpaa. Kérelmüket vezetőségünk tudomásul vette, és nem gördített akadályt távozásuk elé.

Természetesen nem adjuk fel a harcot! Csapatunk hátralévő kilenc mérkőzésén azon dolgozunk, hogy utánpótlásunk ígéretes, fiatal játékosait beépítsük rendszerünkbe, megtaláljuk számukra a megfelelő helyet a felnőtt keretben, ezzel több lehetőséget, és támogatást biztosítva fejlődésük folyamatában és sportolói előrelépésükben.”

Azari Zsoltot, a DAB elnökét megkerestük a közlemény kapcsán, leginkább arra voltunk kíváncsiak, mi van a háttérben, mert nem mindennapos, amikor hét játékos egyszerre jelenti be a távozását egy csapattól.

– Az említett jégkorongozók már a Magyar Kupa döntője előtt jelezték, szeretnének távozni, mivel nem jutunk be a bajnokság rájátszásába, olyan csapatban folytatnák, ahol még esetleg április végig, vagy még tovább jégkorongozhatnak. 

Úgy gondoltam, aki menni akar, az menjen is. Sőt, a Magyar Kupában a Ferencváros elleni bronzmérkőzésen nyújtott teljesítményük után nem is bánom azt, hogy elmennek.  A saját utánpótlásunkból helyettesítjük őket. A jövőt tekintve lehet, hogy ez így jó, mert hamarabb nyúlhatunk a saját tehetségeinkhez, mint, ahogy azt terveztük.

- Akik eddig az ifjúságiak és a juniorok közül a felnőtt csapatban szerepet kaptak, bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Például a BJA ellen a kupa negyedik fordulójában a Léhi Kristóf, Bánki Dávid, Volodymír Zakharevics, Károly Róbert Nikolász, Nagy Benjamin összeállítású sor az első cseréjében a harmadik percben gólt szerzett. Nemcsak nekik, másoknak is meg lehet most a lehetőségük a fiatalok közül arra, hogy megmutassák, mit tudnak a felnőttek között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában