Szépíró-verseny

2024.02.20. 17:00

A Vasváriban is kiemelten hangsúlyozzák a kézírás fontosságát

Szente Patrícia Andrea

Fotó: Vasvári iskola

A dunaújvárosi Vasvári Pál Általános Iskola diákjai nem csak a sportban kiemelkedőek, a gyerekek ugyanis az intézmény által idén is megrendezett szépíró versenyen szintén remekül szerepeltek. Amint arról az iskola közösségi-oldalán beszámolt, az immáron hagyomány jelleggel tartott megmérettetés célja a kézírás jelentőségére való figyelemfelhívás, a tanuló pozitív megerősítése, sikerélményhez juttatása. A versenyen idén három kategóriában 13 fő csillogtathatta meg tudását. A fiataloknak egy korosztályukhoz passzoló szöveget kellett lemásolni, mindezt minél kevesebb hibával, ügyelve a külalakra és az összképre. 

Fotó: Vasvári iskola

Az intézmény közössége reméli, hogy a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is sikerül helyezést elérniük majd a megyei fordulón, amelyre kategóriánként a 2-2 legjobb versenyző viszi tovább az iskola jó hírét. A gyerekek felkészülését Nagy-Varga Nikoletta gyógypedagógus segítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában