DUE

2024.03.27. 07:00

Báloztak a Sztálinvárosi Leopárdok

Immáron 29. alkalommal rendezte meg a Leopárd Bált a Sztálinvárosi Leopárdok asztaltársasága, olvasható a Dunaújvárosi Egyetem honlapján.

Körmendi Erzsébet

Fotó: DUE

A Sztálinvárosi Leopárdok asztaltársasága azon diákok egyesületeként kezdte tevékenységét, akik a selmecbányai diákhagyományok által közvetített értékek mentén próbálták megélni diákéletüket. Az asztaltársaság 1991. március 26-án alakult meg, később pedig a Leopárd Tanszék egyike lett azoknak a tanszékeknek, mely a Dunaújvárosi Egyetem egyik elődintézményének, a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karának elsőéveseit igyekezett a selmeci hagyományok szellemiségére nevelni. Jelenleg a „Leopárdok” továbbra is töretlenül közreműködnek ebben és támogatják a dunaújvárosi diákság selmeci hagyományok megőrzésére irányuló hallgatói kezdeményezéseit.

Az idei Leopárd Bált 2024. március 22-én, rendhagyó módon a Juharos Étteremben rendezték meg.

A bált Verasztó Sándor, a rendezvény fővédnöke nyitotta meg, majd a „Kultúrprogram” keretein belül versekkel, humoros felszólalásokkal kedveskedtek a vendégek számára. A megnyitót az asztaltársaság tagjainak nyitótánca zárta. A hagyományoknak megfelelően éjfélkor közösen elénekelték a társaság himnuszát (Schlendrián nóta) és felszolgálták a Korhelylevest.

A közel 100 fős rendezvény remek hangulatban telt, mindenkinek köszönjük a részvételt! (forrás: DUE honlap)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában