Szép sikerek

2024.04.17. 15:00

Halmozták a helyezéseket a hétvégén a Pannon Oktatási Központ diákjai

Megmérettetésekben gazdag hétvégét tudhat maga mögött a Pannon Oktatási Központ, ahol a diákok szép sikerekkel szerepeltek.

Duol.hu

Fotó: POK

Az ELTE Savaria Országos Történelemverseny döntőjébe 2056 tanulóból a legjobb 20 jutott be, köztük van Szilas Hanna, 8.a osztályos POK-os diák is. Hanna 13-án megírta a végső megmérettetés írásbeli részét, 14-én délelőtt következett a szóbeli forduló, ahol 8 perces prezentációjában a Trianoni békéhez vezető út és a béke pontjainak bemutatása volt a cél, mely után a zsűri kérdéseire kellett válaszolnia. Hanna a 7-20. helyen végzett, a zsűri nem tett különbséget a helyezések között. Felkészítő tanára Fodor Péter tanár úr volt.

Fotó: POK

A hétvége másik nagy versenyeseménye az MCC probléma-megoldó versenye volt, ahol a 10/A-s Kálmán Lilla, Kovács Panna, Gáspár István és Rauf Péter Pál alkotta négyes mérte össze erejét az ország legjobbjaival. A csapat a saját divízióját a 2. helyen zárta, országos eredményük megosztott 5. hely.

Fotó: POK

Szombaton rendezték A Széchenyi István Gimnázium 30. jubileumi Kisbiológus találkozóját, melyen több kategóriában indultak versenyzők az iskolából.

A hetedikesek közül Tóth Flóra 1. helyen végzett, osztálytársai, Hornai Georgina és Mayer Hedvig különdíjat kaptak. Seemann Georgina (8.a) könyvjutalomban részesült. Emléklapot kapott továbbá Palóka Evelin (7.a), Kovács Emma (7.a), Horváth Johanna (8.a), Pilmann Gréta (9.a) és Lang Fanni (9.b).

A középiskolás korosztályban kategóriájának győztese lett Braun Szonja (10.c) Alzheimer-kór című előadásával, amelyben többek között a kór biokémiai hátteréről, lefolyásáról, etiopatogeneziséről volt szó. Szonja az előadásához a Semmelweis Egyetemtől kapott cikkeket, kutatási anyagokat dolgozta föl. A zsűri szóban külön kihangsúlyozta munkájának színvonalát. 

Fotó: POK

Nyikos Anna könyvjutalomban, Barics Vivien és Badacsonyi Petra oklevélben részesült.

Felkészítők: Sárosi Enikő tanárnő és Dóra Ádám tanár úr.


Az ELTE Savaria Országos Történelemversenyen Törő Soma 10.a osztályos tanuló a végső eredménye alapján második helyezett lett a verseny Fejér vármegyei fordulójában.

Fotó: POK

Pénteken (április 12-én) a TörpPOKosok színjátszó csapata dobogós helyezéssel, Bronz minősítésben részesült a Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón. Egy vígjátékot adtak elő Hófehérke karácsonya címmel. A humoros részekben bővelkedő, de nevelő célzatú, tükröt mutató társadalomkritikát is megszólaltató darab, nemcsak a zsűri, hanem a nézőközönség tetszését is elnyerte, amit hatalmas tapssal köszöntek meg. 

Fotó: POK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában