Emlék, tárlat

2024.03.17. 16:00

Kiállítással emlékeznek Pats Józsefre - galériával

Ebben a hónapban van egy esztendeje, hogy elhunyt Pats József képzőművész. A jótékonysági akcióiról is nevezetes alkotó visszatérő, rendszeres kiállítója volt a Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskolának, így nem csoda, hogy emlékére tárlatot rendeztek be az intézményben.

Balla Tibor

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szépen, csendben - ahogy szeretteinkre emlékezni illik -, megnyitó ceremónia nélkül nyílt meg a kiállítás. A zeneiskola falain azok a festményei vannak kiállítva, amelyeket fia, a szintén képzőművész Pats Dániel válogatott gondosan. A tizenkét alkotás átöleli szinte teljes pályájának állomásait, összefoglalja korszakait. Az intézményben nem csak Pats József állított ki korábban, hanem az általa szervezett SKICC alkotótáborok anyagát is többször kiállították. Ahogy azokon a tárlatokon is, most is több alkotás látható zenei témában is.

A kiállítás várhatóan április közepéig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében, utána átadja a helyét a Dunaújvárosi Vegyeskar egy alkotójának.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában