egyenlíteni kell a bajnoki fináléban

2018.05.04. 21:15

A LEN Kupa után egy újabb trófea a tét az újvárosiaknak

Szombaton 15 órától a Fabó Éva Sport­uszodában folytatódik a magyar női vízilabda-bajnokság döntője. Mihók Attila csapata győzelmi kényszerben van, ám biztató, hogy a DUE-Maarks Graphics gárdája bátran beleáll ilyen és ehhez hasonló kihívásokba.

Szabó Szabolcs

Szilágyi Dorottya eredményes játéka kulcskérdés lehet a mai találkozón Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

A dunaújvárosi női póló éppen pár hete írt/vésett sporttörténelmet, amikor egy álomszerű szárnyalás után jóval tőkeerősebb riválisai előtt elhódította a rangos LEN Kupát. Mihók Attila csapata most a magyar bajnoki címért csatázik, az ellenfél az ország első számúnak kinevezett gárdája, az UVSE, amely 1–0-ra vezet a három győzelemig tartó párharcban.

– Nyafogni nem fogok, nem szoktunk. Ám amellett nem lehet szó nélkül elmenni, hogy a szövetség belement egy nehezen értelmezhető csúcsterhelésbe, amely a bajnoki finálé mindkét csapatát érinti. Az Európa Kupában és a világligában sem teljesített jól a magyar válogatott. Az érdekelt kulcsjátékosok többsége mára teljesen elfáradt és kifacsart, hiszen számos fronton kellett teljesíteniük az idény során. A bajnoki párharc első meccse után azt nyilatkoztam, hogy nagyjából azt kaptam a találkozótól, amit vártam. Sajnos nem tudtunk a legjobb felállásban támadni, és ez meg is látszott, főként az emberelőnyös játékunkon. A lélektani előny az újpestieké, akik egy nagyon erős gárdát alkotnak.

Szilágyi Dorottya eredményes játéka kulcskérdés lehet a mai találkozón Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

A bajnoki finálé kulcsát abban látom, hogy mely csapat tud extra energiákat mozgó­sítani, hiszen ebben a párharcban csak extra teljesítménnyel ­lehet eredményt elérni – mondta el lapunknak Mihók Attila, aki a felkészülésre is kitért.

– Jelenleg azon dolgozunk, hogy a kulcsjátékosokat ismét formába hozzuk, hogy újra azon formát mutassák, amelyre képesek. Természetesen tudjuk, hogy nagyon fontos találkozó előtt állunk, hiszen egy esetleges vereség után, 0–2-ről már borzasztóan nehéz lenne felállni. Bizakodunk. Az idei szezonban többször is rácáfoltunk a papírfomára. A LEN Kupa-győzelmünkre sem sokan fogadtak volna előzetesen, mégis megcsináltuk. Ha ezeket a plusz energiákat sikerül mozgósítanunk, akkor bármi lehetséges – mondta el lapunknak Mihók Attila, a DUE-Maarks Graphics szakvezetője.

Centerkérdés: Geraldiné Mahieura végre újra számíthat Mihók Attila

Ami fontos: a hazaiaknál végre visszatérhet a francia center Geraldiné Mahieu, ám az újpestieknél hiányozhat a válogatotttúráról betegen hazaérkező Rebeka Parks. A találkozó tehát 15 órakor kezdődik az újvárosi uszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában