karate

2018.11.30. 23:55

A válogatottal szerepeltek a Hikari Dojo karatékái

A múlt hét végén a szer­biai Nis városában rendezték meg az idei ESKA (Európai Shotokan Karate Szövetség) Európa-bajnokságát, amelyen a dunújvárosi Makita-Hikari Dojo versenyzői is részt vettek.

Gallai Péter

A háromnapos megmérettetésre huszonkét ország összesen közel 750 nevezést adott le az ifjúsági (14-15 éves) korosztálytól egészen a felnőttekig, egyéni és csapat kata (formagyakorlat), illetve egyéni és csapat kumite (küzdelem) számokban. A Magyar JKA Karate Szövetség válogatottjában a Makita-Hikari Dojo részéről négyen – Kovács Bence felnőtt, Kovács Máté és Szlávik Bence junior és felnőtt, Szatmári Eszter ifi – kaptak lehetőséget. A küldöttség felkészülése jónak volt mondható, de nem volt tökéletes, pár apró körülmény nehezítette meg azt az időszakot – ismertette Schneider László klubvezető.

– A kontinenstornán erős mezőny gyűlt össze minden kategóriában, így nem volt egyszerű dolguk versenyzőinknek. Szatmári Eszter az ifi lányok kata versenyszámában egészen az elődöntőig jutott – ez nyolc főt jelent –, itt a számára még szokatlanul nagy teher miatt a szokásosnál is jobban izgulhatott, sajnos nem jutott be a négyes döntőbe, de így is a nagyon szép, elismerésre méltó hetedik helyet szerezte meg. Kovács Máté és Szlávik Bence a juniorok között szerepelt. Pár hónapja kerültek ebbe a korosztályba, tudásuk szerint igyekeztek helytállni, de nem kísérte szerencse szereplésüket. Kovács Bence a felnőtt egyéni kumite számban angol ellenfelét még legyőzte, de az orosz versenyző már útját állta – tudtuk meg Schneider László beszámolójából.

Schneider László klubvezető mellett a Hikari Dojo válogatott karatékái
Fotó: Hikari Dojo

Hangsúlyozta, hogy a válogatott a felnőttcsapat kumite versenyszámra úgy tudta az öt versenyzőt – ennyi a létszám ebben a számban – kiállítani, a csapatot nevezni, hogy a Hikari Dojo két, első- éves juniorja vállalta a küzdelmeket.

Az együttes a portugál csapaton keresztül még az elődöntőbe jutott, de az olaszok útjukat állták. Így összességében a mieink a harmadik helyen végeztek a belga csapattal együtt, az olaszok másodikak lettek, a győzelmet pedig az angol csapat szerezte meg. A bronzérmes magyar csapat – Kovács Bence, Kovács Máté, Szlávik Bence (Makita – Hikari Dojo), Gyimesi Balázs, Berényi Levente (Yama Karate Klub – Törökbálint) – összetételben szerepelt.

– Összesítve örülni kell az elért eredménynek, gratuláció illeti a versenyzőket, de dolgozni, fejlődni kell az előbbre jutáshoz – tette hozzá a klubvezető, aki versenybíróként volt a magyar küldöttség tagja, mindhárom versenynapon és több döntőben is egyaránt szerepet kapott.

A Makita-Hikari Dojo programjai a minősítő övvizsgával, továbbá a szülők előtt zajló évzáró edzéssel folytatódnak, majd a téli szünet következik.GP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában