Jégkorong

2023.10.14. 19:28

A hajrában döntöttek az Angyalok

Szombaton délután a Klagenfurt ellen folytatta DEBL-szereplést az Angels. Az újvárosi hölgyek a középső harmadban már három góllal is vezettek, ám a lelkes osztrákok újfent szorossá tudták tenni a találkozót, a hajrá azonban az Angyaloké volt.

Szabó Szabolcs

Hét gólnak örülhettek szombaton délután az Angyalok

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Angels -  Klagenfurt Eishockey 7-3 (1-1, 3-1, 3-1)

Dunaújváros: Balogh - Cselényi, Bátyi 4, Sághy 1 (2), Schneider (1), Juhász-Berencsi – Ilisz, Gubits, Börcsök 1, Tőkési 1, Göksal – Szabó, Méhes, Balogh B., Jónás T., Jónás L. Vezetőedző: Láng Zoltán.

Egyenlő erők küzdelmét hozta az első harmad. A házigazdáknak Bátyi Boróka szerezte meg a vezetést a 3. percben, erre a klagenfurtiaktól Hinum válaszolt a játékrész derekán. A középső húsz perc elejét megnyomták az Angyalok. Nyolc perc alatt háromszor is mattolták az osztrák hálóőrt. Igazán Bátyi volt elemében, aki a négy gólból hármat is vállalt. 

Bátyi Boróka (8) négyszer is bevette az osztrákok ketrecét 
Fotó: Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A meccs azonban még bőven tartogatott izgalmakat. Előbb Pezdir hozta közelebb övéit (4-2), majd a harmadik harmad nyitányaként  Bachler már igazán szorossá tette a mérkőzést (4-3). Gyorsan rendezte sorait a házigazda, előbb Börcsök állította vissza a megnyugtató előnyt (5-3), majd Bátyi meglőtte negyedik gólját is, a végeredményt pedig Tőkési állította be az 57. percben (7-3). Az Angels magabiztos játékkal szerezte meg második győzelmét az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban. Láng Zoltán tanítványai november 4-én a bécsieket látják vendégül az újvárosi jégcsarnokban. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában