Fontos meccs

2024.03.17. 19:44

A DFC elveszítette a kiesési rangadót, a Földvár már dobogón

A bennmaradás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést veszített el vasárnap a Dunaújváros FC csapata az NB III-as labdarúgó-bajnokságban Szekszárdon. Az FC Dunaföldvár pedig javítva az előző fordulóbeli botlását, magabiztos sikert aratva feljött a délnyugati csoport harmadik helyére.

Gróf András

Marlen Marcellék Szekszárdon kaptak ki két góllal vasárnap

Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

Az újvárosiak az előző körben döntetlent játszottak a Paksi FC II ellen. A megszerzett egy pont arra volt elegendő, hogy ellépjenek a bajnoki tabella utolsó helyéről. Éppen a tegnapi ellenfelet sikerült megelőzniük, így Dobos Barna együttese kiesési rangadót vívott a Tolna vármegyei csapattal.

Szekszárdi UFC – Dunaújváros FC 2–0 (0–0)

Szekszárd: Pomozi – Kiszely, Ágics, Béla D., Csapó, Gellér, Lékó, Arena Á., Budai D., Tóth D., Keresztes. Vezetőedző: Mészáros István.
DFC: Halasi – Puskás G., Szepessy R., Kis B., Marlen, Stampfel, Tapiska, Jakab D., Rédling, Vörös T., Molnár M. Vezetőedző: Dobos Barna.

A vendégek kezdőcsapatában nem lehetett ott Bata, aki az előző fordulóban begyűjtötte az ötödik sárga lapját. Helyette a sérüléséből felépül Vörös Tamás került be az együttesbe. Az első játékrész gól nélküli döntetlent hozott, de a házigazdák óriási lehetőséget szalasztottak el az ötödik percben, amikor a Keresztes buktatásáért megítélt tizenegyest a kapusuk, Pomozi Zoltán a léc fölé bombázta. 
A hazaiakat azonban nem törte meg a rosszul elvégzett büntető, hiszen a fordulást követően kétszer is eredményesek voltak. A hatvanhetedik percben Gellér talált a hálóba, majd tízzel később Arena Ármin szerzett szép gólt. 

A dunaújvárosiak ezzel a vereséggel ismét visszacsúsztak a bajnoki tabella utolsó helyére.

FC Dunaföldvár – Érdi VSE 5–0 (3–0)

FCD: Vukman – Molnár S. (Görög G. a 68. p.), Ladányi V., Gál Sz., Berekali, Tóth Á. (Ladányi P. a 69. p.), Horváth A. (Dorogi R. a 75. p.), Bartha L., Kövesdi (Keresztes a 68. p.), Tóth M., Urbán (Keringer a 68. p.). Vezetőedző: Varga Balázs.

Érdi VSE: Pillár-Bán – Juhász B., Kertai, Morvai, Pintér N. (Szabó R. a 68. p.), Katona M. (Horváth B. az 56. p.), Göblyös, Farkas B. (Spinner a 79. p.), Rónaszéki, Németh G, Monori. Vezetőedző: Ebedli Zoltán.

Tóth Ákos (j) duplázott
Fotó: Molnár Gyula/TN

A földváriak a Kaposvár elleni vereséget követően alaposan felpaprikázva léptek pályára, és már az első játékrészben háromgólos előnyre tettek szert. Tóth Máté már a második percben betalált, jó félórával később ismét ő volt eredményes. A szünet előtt nem sokkal Tóth Ákos is feliratkozott a góllövők közé. 

A szünetet követően ismét a Tóthok következtek. Máté az ötvennyolcadik percben lőtt a hálóba, majd húsz perccel később Ákos állította be a végeredményt. A csapat sikerével, valamint a Fradi és a Nagykanizsa botlásával feljött a dobogó harmadik helyére az Iváncsa és a Szentlőrinc mögé.

A további eredmények: Paks II – Mohácsi 3–1, FTC II – Iváncsa 1–2, Nagykanizsa – Kaposvár 1–2, Bonyhád-Majos – MTK II 0–2, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – Szentlőrinc 0–4, PTE PEAC – Fehérvár FC II 0–1.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában