Utánpótlás

2024.03.18. 09:30

A DKSE és fiókszakosztályainak birkózói Szigetvárról és Budapestről hoztak érmeket

Két versenyen is eredményesen szerepeltek a napokban a dunaújvárosi klub fiatal sportolói.

Gallai Péter

A Szigetváron szerepelt küldöttség teljesítménye bizakodásra ad okot

Forrás: DKSE

Szigetváron a gyermek és U10-11 korcsoport szabadfogású versenyét rendezték meg. A megmérettetésen közel 130 versenyző indultmagyar és horvát egyesületeket képviselve. A DKSE-t és fiókszakosztályait (Gurics GYBDSE, Enying VSE) tizenheten képviselték. 

Tombor István vezetőedző szerint a trénerek jó visszajelzést kaptak, hogy állnak a versenyzőik a közelgő ob előtt, ami ennek a korosztálynak a legnagyobb versenye az évben. A látottak alapján nem túlzó elvárás, hogy több éremmel és pontszerző hellyel térjenek haza a májusi versenyről.

Eredmények

Gyermek korcsoport: 2. Gyömörei Csaba, 3. Horváth Ármin.

U10 korcsoport: 1. Szabó Viktória, 2. Boromisza Nándor, 2. Kovács Bene Árpád, 3. Erdősi Krisztofer, 2. Pálvalvi Csaba, 1. Győrfi Patrik, 2. Szabó-Gyarmati Dávid, 3. Szabó Maximilián Brendon, 2. Szélpál-Stadler Benett. 3. Szalona Mihály.

U11 korcsoport: 3. Telek Emma Ilona, 1. Katona Kristóf 1. hely, 1. Szloboda Lóránt, 3. Várnagy Ákos. 

A másik verseny Budapesten volt, ahol az angyalföldi Sterbinszky-kézilabdacsarnokban küzdött az U15-ös korosztály a szabadfogású és női válogatottságért. A magyarok mellett, most moldovai, ukrán, lengyel, erdélyi és felvidéki birkózók is szőnyegre léptek. A Dunaújvárosi Központi Sportegyesület nyolc versenyzővel képviseltette magát, közülük a nap végére hárman maradtak pontszerző helyen. 

Győztes selejtezők után a 38 kg-ban küzdő Tombor Benedeket kőszegi, a 75 kg-osok között Csőregi Zalánt román ellenfele állította meg a döntőbe jutásért. A szintén 75 kilós Zámbó Gergő a selejtező körben ugyanattól a román birkózótól kapott ki, mint klubtársa, így vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. A bronz­éremért folytatott mérkőzésen Benedek egy szigetvárit, Zalán pedig csapattársát utasította maga mögé, és állhatott a dobogó harmadik fokára.

Tombor Benedek és Csőregi Zalán
Forrás: DKSE

Eredmények

38 kg: 3. Tombor Benedek. 75 kg: 3. Csőregi Zalán. 75 kg: 5. Zámbó Gergő. Helyezetlenül zárt: Kaszala Máté, Fierpasz András, Fekete Csaba, Parádi László, Szloboda Kende.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában