Támogatás

2024.03.18. 08:30

Czifra Lili is Berzeviczy Albert tanulmányi ösztöndíjas

A múlt héten megtartotta kuratóriumi ülését a BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány, ahol kiválasztották azokat az élsportolókat, akik a jövőben Berzeviczy Albert-ösztöndíjasként folytathatják tanulmányaikat.

Gallai Péter

Az ülésen részt vett Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és elismerését fejezte ki a közel húsz éve működő civil szervezet sportért végzett munkájáért. A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg sportolóknak szóló tanulmányi ösztöndíj programját, amelyre összesen 131 pályázat érkezett be, ami rekordszámú jelentkezés az elmúlt éveket tekintve. A szervezet honlapjának tájékoztatása szerint ebben az évben harminc olyan fiatal tehetség került be a programba, akik már bizonyítottak olimpián, paralimpián, világ- vagy Európa-bajnokságon. 

Köztük van a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület olimpiai kvótát szerzett tornásza, Czifra Lili, a Széchenyi gimnázium tanulólja is.

A szervezet idén összesen 65 fiatal tehetségnek harmincegy millió forint értékben finanszírozza a tanulmányait. Az ösztöndíjasok jogosultak arra is, hogy az anyagi támogatáson túl részt vegyenek a BOM Alapítvány és a Menedzserek Országos Szövetsége által életre hívott Magyar sportért mentorprogramban, amely segítséget nyújt a sportkarrier utáni civil életbe és a munkaerőpiacra való sikeres kilépésben.

A Magyar Olimpiai Bizottság első és a Magyar Tudományos Akadémia leghosszabb ideig regnáló elnökéről elnevezett Berzeviczy Albert ösztöndíjprogram indulása óta már több mint kétszáz sportoló továbbtanulását finanszírozta a BOM Alapítvány, amely idén összesen 65 sportolót támogat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában