Az első megvan!

2024.03.25. 12:12

Győzelem négygólos hajrával

Megkezdődött az elődöntő a jégkorongozók Andersen Ligájában. A DAB-ASP az első mérkőzésen vasárnap Baján fogadta a Lehel HC-t, 5-2-re nyert.

Agárdy Csaba

Fotó: Laczkó Izabella

Az alapszakaszt második helyen záró jászberényi Lehel HC és a harmadik Dunaújvárosi Acélbikák-ASP az egyik fél két győzelméig tartó párharcban dönti el, hogy melyikük vívhat meg a döntőben az aranyéremért a Goodwill Pharma Szeged (4.) UNI Győr ETO HC (1.) párosítás győztesével.

A DAB - Lehel csatában az első meccsen a dunaújvárosiak voltak a házigazdák, a találkozót mégis Baján rendezték meg.

 Ennek két oka volt. Az egyik, hogy a közelmúltban átadott gyönyörű bajai jégcsarnok úgynevezett hírverőmérkőzésnek adhasson otthont, a másik pedig az, hogy vasárnap Dunaújvárosban  már nem volt jég.

Az összecsapáson egészen az 52. percig a jászberényiek vezettek 2-1-re, de ekkor a DAB hatalmas hajrát nyitott, és nyolc perc alatt négy gólt lőtt.

A következő mérkőzést március 30-án szombaton Jászberényben rendezik (pontos kezdési időpont még nincsen), ha mindent eldöntő harmadik derbire lesz szükség, akkor az az alapszakaszt előkelőbb helyen záró Jászberény otthonában találkoznak a csapatok április 3-án szerdán.

DAB-ASP - Lehel HC 5-2 (0-1, 1-0, 4-1)

DAB: Valenta - Atamancsuk (2), Raskin, Janech 2, Zorin 2, Strenk 1 (2) - Bánki (1), Léhi, Nagy B., Károly (1), Marosi - Piszmann S., Pinczés K., Zakharevics, Kuminka, Michalevic, Denkmajer. Vezetőedző: Ifj. Azari Zsolt.

Lehel HC:  Monostori - Fazekas, Nyika, Popov (1), Fedorin 1, Tiurikov 1 -  Evdokimov, Sárközi, Görbe, Borbát, Karda (1) - Szabó I., Gáspár, Hordós, Gere. Vezetőedző: Rusznyák Szilárd.

A másik találkozón: UNI Győr ETO HC - Goodwill Pharma Szeged 8-4 (1-1, 3-2, 4-1)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában