Hosszútávú ob

2024.03.11. 17:00

Kovács-Seres újabb dobogója, a fiatalok remeklése

A medencés hosszútávúszó országos bajnokságon Kovács-Seres Hunor a pénteki arany- után vasárnap még egy ezüstöt szerzett, de a többiek is remekeltek a DKSE küldöttségéből.

Gallai Péter

Eszenyi Ábel, Nagy Péter és Kovács-Seres Hunor

Forrás: DKSE

Arról már beszámoltunk, hogy a Veszprémben rendezett megmérettetésen  a 18-19 évesek korosztályában a fiúknál a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület kiválósága, Kovács-Seres Hunor diadalmaskodott 10 ezer méteren.

A nyíltvízi világversenyek távjaihoz igazított korosztályos viadalokkal folytatódott szombaton az ob, amikor a legidősebbek az U16-17-es korosztály tagja voltak. A DKSE sportolói közül az U14-15-ös korosztályban  5000 méter gyorson Nagy Péter 5., Eszenyi Léna 11. lett.

Nagy Péter, Eszenyi Léna
Nagy Péter, Eszenyi Léna
Forrás: DKSE

 Az U12-13-as korosztályban 3000 méter gyorson Podhorszki Hunor 12. helyen végzett.

Podhorszki Hunor
Forrás: DKSE

Az ob nemrég átalakított programja szerint az első két nap során teljesített hosszabb távok után egy kivételével az összes korosztály „visszajött” 1500 méterre a vasárnapi zárásra. Az U18-19-es mezőnyben az elsőségért óriási csatát vívott Hartmann Máté és Kovács-Seres Hunor, akik azt a nem kis bravúrt vitték véghez, hogy jóval gyorsabbnak bizonyultak a felnőttek ezüst- és bronzérmesénél. A futamot végül pár századdal Hartmann nyerte a dunaújvárosi klub úszója előtt. Eszenyi Ábel pedig megközelítve legjobbját, a negyedik helyen zárt. 

Kovács-Seres Hunor (balra) második lett 1500 méteren
Forrás: DKSE

A fiatalabbaknál Nagy Péter a legutóbbi siker után - a Budapest Kupán korosztálya legjobbja volt - ismét remekelt. Ugyanis nagy egyéni csúcsot úszva a hetedik helyen ért célba, méghozzá úgy, hogy idén az egy évvel idősebb évjárattal együtt értékelték a teljesítményét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában