Nemzetközi siker

2024.03.26. 15:00

Nyikos újabb nagy lépése a válogatottsághoz

A DKSE utánpótlás válogatott birkózója, Nyikos Veronika a napokban a törökországi Antalyában szerepelt egy nemzetközi tornán, az U20-as korosztály részére rendezett, a „bajnokok” elnevezésű UWW megmérettetésen vett részt.

Gallai Péter

A két magyar aranyérmes, balra Nyikos Veronika, középen Ligeti Richárd válogatott edző, jobb oldalon Terék Gerda

Fotó: DKSE

A seregszemlén a törökök és a magyarok mellett többek között azeriek, irániak, grúzok, franciák, lengyelek, németek, kirgizek, üzbégek, kazahok, valamint tádzsikok is szőnyegre léptek. Az eseményen a magyar női válogatott két aranyérmet szerzett, ezek közül az egyiket Nyikos Veronika szerezte a 76 kg-os súlycsoportban. Tombor István vezetőedző tájékoztatása szerint meggyőző birkózással három török versenyzőt győzött le nagy pontkülönbséggel, majd azt a lengyel sportolót 3-1-re, akitől a néhány héttel ezelőtti egy másik nemzetközi versenyen vereséget szenvedett. 

Ezzel a teljesítménnyel a dunaújvárosi klub képviselője megérdemelten lett aranyérmes. Ráadásul ezzel a győzelemmel ismét nagy lépést tett annak érdekében, hogy ebben az évben is kivívja a válogatottságot, s ő képviselhesse hazánkat és a DKSE-t az U20-as Eb-n és vb-n. A folytatásban számára tatai edzőtábor következik, majd újabb versenyeken szurkolhatunk Veronikának.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában