Rájátszás

2024.04.09. 14:41

A DAC és a Rácalmás nem jutott elődöntőbe, a DKKA maradt harcban az éremért

A DKKA SE két fölényes sikerrel már korábban bejutott a Fejér és Komárom-Esztergom megyei összevont női kézilabda bajnokság elődöntőjébe, a vasárnapi visszavágókon ezt próbálta meg a Rácalmás és a DAC is.

Gallai Péter

A rácalmási Farkas Zsanett hat gólt dobott a Dorognak

Fotó: Szaboóné Zsedrovits Enikő

A rácalmási együttes hazai pályán egy góllal nyert a Dorog ellen, így teljesen nyílt maradt a párharc végkimenetele. A vendégek viszont csak nyolc mezőnyjátékossal érkeztek, ami nehezítette helyzetüket.
Dorog – Rácalmás SE 29–23 (13–11)
Rácalmás: Kálmán L., Tóth E. (kapusok), Osztotics, Varga-Suplicz 1, Farkas Zs. 6, Turcsán 5, Szabó D. 1, dr. Kapinya 7, Fehérné, Danó L. 3. Edző: Tóth Tamás.

Az első félidőben szinte végig a Dorog vezetett, de négy gólnál nem tudtak nagyobb különbséget kialakítani, amit  a Rácalmás kettőre faragott a szünetre. A második félidő elején a kihagyott helyzetek, technikai hibák megbosszulták magukat, és a 38. percben már 19–13 volt az állás.  A folytatásban kétszer is visszajött mínusz négyre a Rácalmás, azonban a kevesebbet hibázó hazaiak végül magabiztosan nyertek.

A Dunaújvárosi AC helyzete még nehezebb volt, hiszen nekik ötgólos hátrányt kellett volna ledolgozni.
Pázmánd – DAC 36–21 (19–11)

DAC: Gulyás, Ráczné, Micskei (kapusok), Gungl, Varga, Erdélyi, Kókai, Hlusek, Eliádesz, Bebesiné, Jánosházi, Rácz, Kaiser. Edző: Pavelekné Kovács Judit.
Az első perctől a Pázmánd vette kezébe az irányítást, a DAC pedig próbálta tartani velük a lépést, ami nagyjából a félidő derekáig sikerült. A szünet után óriási csodára lett volna szükség már ahhoz is, hogy szoros legyen a meccs, de ez elmaradt.

Az 5-8. helyért a DAC és a Rácalmás pont egymás ellen játszik, a másik párosítás a Tatabánya – MKSE. A DKKA SE az elődöntőben a Start SE Hajsmáskérrel találkozik.

A 9-14. helyért az alsóházban körmérkőzéseket rendeznek, a 2. fordulóban a dunaföldvári Holler 24–22-re kikapott az Esztergomtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában