Elődöntő

2024.04.25. 13:53

A kiélezett helyzetekben jobb döntéseket hozott a rutinosabb Fradi

Szerdán este elveszített a női vízilabda bajnoki elődöntő első felvonását a DFVE együttese a Fradi ellen. Igaz, háromszor visszajöttek a meccsbe az újvárosiak, a végén az FTC talán túlzónak is tűnő, hét gólos sikert aratott. A meccsen két dunaújvárosi játékos is szemsérülést szenvedett.

Gallai Péter

Az Eger lesz az ellenfele a dunaújvárosiaknak

Fotó: Laczkó Izabella

A meccs utolsó negyedében is volt még esélye a dunaújvárosiaknak, hogy szorossá tegyék az összecsapást, azonban a hajrá a Ferencvárosé volt.

A zöld-fehére vezetőedzője, Gerendás György így látta a mérkőzést:

Olyan szinten hiányérzet van bennem, hogy háromszor azt éreztem, ezt a meccset megnyertük, erre háromszor valahogy vissza engedtük a Dunaújvárost. 

- Ez lehet ő dicséretük, vagy a csapatom felé kritika, inkább utóbbival élnék, mert voltak olyan szituációk, amelyekből könnyű gólokat engedtünk. Természetesen gratuláltam a lányoknak, mert küzdöttek, hajtottak, sok és szép találatokat lőttünk, de egy háromszor megnyert meccset olyan ellenféllel szemben, aki esetleg koncentráltabb, akár el is veszíthetjük. Ebben fejlődnünk kell, amire két nap van. 

Közhelyesen mondom, a szombat új meccs lesz, új bírókkal és felfogással, ennél nehezebb találkozó vár ránk, mert az lesz a DFVE utolsó esélye. 

A DFVE szakvezetője, Vad Lajos azzal kezdte, reagálva Gerendás szavaira, hogy nagyon jól tudja, az ő csapata sosem adja fel, azért jönnek mindig vissza egy-egy meccsbe. 

– Azonban a tizenhét kapott gól rengeteg, voltak olyan tényezők, amik megfogtak minket. 

A mérkőzésnek van egy ritmusa, de ha abba odanyúlkálnak, akkor nagyon nehéz. Azért ne felejtsük el, nálunk nagyon sok a fiatal, a Fradinál meg a válogatott játékos. Ezek döntő faktorok, 

mert a válogatott azért van ott, hogy kiélezett helyzetben jó döntést hozzon, nálunk meg próbálgatják ezt. Szombaton ugyanezzel a felfogással és elánnal küldöm medencébe a lányokat, kicsit próbálunk finomhangolni. Volt már olyan, hogy valaki nyerte az első meccset, aztán mégsem örült, de nem szabad elfelejteni, a Fradi az esélyes. Igyekszünk megnehezíteni a dolgukat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában