Nem volt szoros

2024.04.21. 18:35

Vereség a kiesési derbin, egyre nehezebb helyzetben a DFC

Az NB III dél-nyugati csoportjának huszonötödik fordulójában a Dunaújváros FC együttese vasárnap délelőtt a Fehérvár FC II otthonában lépett pályára: a kiesés szempontjából sorsdöntő összecsapást a hazaiak magabiztosan nyerték.

Gróf András

Kozma Bálinték nem tudták szorossá tenni a Fehérvár elleni meccset

Fotó: Laczkó Izabella

Eperjesi Gábor után, Berki István személyében az elmúlt héten újabb szabadon igazolható játékost szerződtetett az újvárosi alakulat. A fehérvári találkozón mindketten a kezdő csapatban kaptak helyet. 

Fehérvár FC – Dunaújváros FC 4–0 (2–0)

Fehérvár FC II: Rockov – Polényi G., Csongvai, Husvéth, Horváth G., Molnár Cs. (Rétfalvi a 88. p.), Kecskés (Virágh a 73. p.), Menyhárt Zs. (Bertók a 88. p.), Kovács B., Csepregi (Balla K. a 80. p.), Kovács P. (Cserkuti-Németh a 80. p.) Vezetőedző: Imrik László.

Dunaújváros FC: Halasi – Molnár M. (Ferenczy a 62. p.), Szepessy R., Stampfel, Marlen (Kozma a 46. p.), Eperjesi, Bata, Jakab D., Berki, Vörös T. (Rédling a 62. p.), Tapiska (Molnár M. a 79. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Nem indult jól a mérkőzés a tabella végén álló vendégek számára, hiszen már a kilencedik percben hátrányba kerültek az előttük egy ponttal álló Fehérvár ellen. Ráadásul öngóllal, hiszen Halasi Péterről került a labda saját kapujába. Ez a találat alaposan „megfogta” a csapatot, ami azt eredményezte, hogy három perc múlva már kétgólos volt a házigazdák előnye. A fehérváriak részéről Menyhárt Zsombor talált a hálóba. A két gyors találatot követően próbálta összeszedni magát a DFC, de ez csak arra volt elegendő, hogy a szünetig ne nőjön tovább a különbség. 

A fordulást követően is a hazaiak játszottak veszélyesebben, és az ötvenhetedik percben Kovács Bence góljával tulajdonképpen el is dőlt a három bajnoki pont sorsa. A játékvezető a hetvenegyedik percben a hazaiaktól kiállította Horváth Gergőt, de ezúttal az emberelőny sem segített a dunaújvárosiakon, hiszen a hat perccel később Kovács Patrik találatánál ismét a házigazdák örülhette.

A csoport többi együttesének mérkőzése, így a Dunaföldvár FC találkozója a Nagykanizsa ellen, vasárnap 17 órakor kezdődik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában