Hírek

2011.05.18. 02:25

Mielőtt nagy bajt okozna

Dunaújváros - Már nem is egyszer cikkeztünk a kis Vasmű út felett átívelő, teljesen elrozsdásodott, omladozó átjáróról. Már a sárbogárdi hivatal rendelt el kötelező, statikai vizsgálatot.

Gallai Péter

- Tényleg balesetveszélyes az összekötő folyosó, s mivel nagy forgalom bonyolódik alatta, közérdekű bejelentést tettem a dunaújvárosi városházán - mondta lapunknak a szakember.

Mivel az átjáró a Vasmű út 10/A alatti társasház és az önkormányzat tulajdonában van, ezért a sárbogárdi jegyzőt jelölte ki illetékesnek a megyei kormányhivatal. Az ottani szakemberek áprilisban helyszíni szemlét tartottak: Az átjáró vasbeton és műkő elemei valóban megrepedeztek, a betonacélok kilátszódnak és korrodáltak. Az alattuk közlekedőkre balesetveszélyt jelentenek.

 


Ezért, valamint az állékonyság kivizsgálására statikai szakvélemény készíttetésére kötelezték a tulajdonosokat. A tizenöt napos határidőt a dunaújvárosi önkormányzat kérésére meghosszabbították, június 30-ig. Szendrődi Tibor, a városüzemeltetési és városfejlesztési osztály vezetője arról beszélt, mivel a hivatal is meglett jelölve felelősnek, el kell végeztetni ezt a vizsgálatot. Annak költségeit viszont szerinte a tulajdoni arányokban kellene viselnie a feleknek, csakúgy, mint a felújításét, vagy a bontásét. Ám ebben a kérdésben régóta nem tudnak dűlőre jutni az érintett társasházzal.

A Vasmű út 10/A közös képviselője, Szilágyi Miklós a legfontosabbal kezdte: - A lakók nem tudnak, és nem is akarnak fizetni. Amikor megalakult a társasház, nem az itt élők, hanem az önkormányzat, illetve még a tanács kezdeményezésére, nem rendeződtek a tulajdonviszonyok. Eredetileg a Korányi utcai tömbnek is részesedése volt a folyosóból, de ők megfellebezték a megosztást, amit helybenhagytak, ketten maradtunk. Kicsit röhejes, a túloldali épületnek semmi köze hozzá, mi meg részben tulajdonosai vagyunk.

Majd a képviselő arról is beszélt, hogy már 2002-ben is veszélyesnek minősítették az átjárót, de nem történt semmi: - Még előtte buszok, teherautók hajtottak neki rendszeresen - ekkor maga az épület is károsodott -, a sérüléseket a hivatal nem állította helyre, vagy nem hárította át a károkozókra. Így folyamatosan romlott a folyosó állapota, s eljutottunk a mostani helyzethez. A híd közterület felett van, de most a legsűrgősebb lépés - már a vizsgálat lezárultáig is -, hogy lezárják az útszakaszt. Mielőtt bármi baj történik...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!