Hírek

2012.01.23. 03:29

Pro Cultura: meghatározó intézményvezetők munkáját ismerték el

Dunaújváros - Két, a város kulturális életét több évtizeden át meghatározó személy kapta idén a Pro Cultura Intercisae Díjat. Matussné dr. Lendvai Márta és Szántó Péter munkásságát díjazták.

Szabó Szabolcs


1993-tól az MMK által alapított Magyar Divat és Sporttánc Szövetség elnöke, 1998-tól pedig ellátja az IDO International Dance Organization alelnökének posztjával járó teendőket is. 1995-től nemzetközi pontozóbíróként is tevékenykedik, valamint 2007-től az Europas Magyar Táncdíj kuratóriumának a tagja.

Matussné dr. Lendvai Márta az egyetem elvégzése után, 1977. szeptember 1-jén kezdett dolgozni az Intercisa Múzeumban új- és legújabbkoros történészként, majd 1979. február 1-től a múzeum igazgatójának nevezték ki, amely státuszt fájdalmasan hirtelen bekövetkezett haláláig, 32 éven keresztül folyamatosan betöltötte. Fő kutatási területe Dunapentele/Sztálinváros/Dunaújváros története volt. Irodalmi munkásságát az említetten kívül több, folyóiratokban, évkönyvekben megjelent tanulmánya, illetve önálló kiadványok őrzik.

Az Intercisa Múzeum történetének jelentős, meghatározó személyisége volt ő, első és egyetlen munkahelyének fennállása során a leghosszabb időt töltötte, mint igazgató. Igazgatása stabilitást jelentett a rendszerváltás, illetve az utána bekövetkező átalakulások, idején is.

 

Címkék#Pro Cultura

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!