Hírek

2013.08.13. 22:00

Gyomot irt a gép

Dunaújváros - Gyomirtást végez egy különös, de roppant célszerű munkagép a környék vasútállomásain.

Pekarek János

Munkatársaink kedden dél-előtt a rácalmási vasútállomáson találkoztak ezzel a fura, egyaránt vasúti és közúti munkagéppel.

A Mercedes Unimog típusú terepjáróból támkerekekkel kiegészítve vált sínen közlekedésre is alkalmas jármű. Ahogyan a dunaújvárosi MÁV állomás főnökétől, Takács Imrétől megtudtuk, a munkagép a gyomot irtotta vegyszeres permetezéssel a vonal állomásain.

Ez egy előre megtervezett, rendszeresen elvégzett feladat, amelyet külső vállalkozóval végeztet el a MÁV, mondta az állomásfőnök. A nyári időszakban legalább két ilyen gyomirtási beavatkozásra van szerződése a cégnek a MÁV vonalain.

Ez a munkagép a közeli hetekben megfordult, illetve megfordul a dunaújvárosi, rácalmási, kulcsi és adonyi vasútállomásokon, továbbá a dunaújvárosi kikötői vasútvonalon is. Az összes vágányt és a vágányok közötti területet is gyommentesíti a vállalkozás a különös kinézetű, ám roppant célszerűen működő géppel. A feladat nem csupán szépészeti beavatkozás, hanem a zavartalan munkavégzés miatt szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!