Hírek

2015.03.17. 16:27

A Magnus Expedíció több napot töltött el a spanyol városban és a kora nyárban

Spanyolország – Kabintető, függőleges vezérsík rendben, így a Földi Zoltán pilóta és a dunaújvárosi Hankusz Kálmán fotográfus alkotta Magnus Expedíció Barcelona felé repülhetett tovább.

Gallai Péter

Az albengai kényszerpihenőt követően a Földközi-tenger megkerülését célul kitűző Magnus Expedíció folytatta útját: Földi Zoltán és Hankusz Kálmán a gyönyörű katalán város, Barcelona felé vette az irányt.

– Az albengai felszállás után meglehetősen erős szélben repültünk, ráadásul a turbulencia is nehezítette az utunkat – kezdte az úti beszámoló következő fejezetét Hankusz Kálmán.

– Gondoltam is magamban, szép utunk lesz... De amikor néhány perc múlva elértük a tengert, már teljesen jó időben repülhettünk. A légáramlat ott sem volt gyenge, ám semmit nem éreztünk belőle, mert nem volt turbulencia. Pedig, mint azt a műszerről leolvastuk, még nyolcvan kilométeres szelet is kaptunk, de a repülőgép meg se rezdült. 2500 láb magasan repültünk, amikor Nizzánál a légi irányítás leparancsolt bennünket 500 lábra, vagy inkább „mélyre". Ez nekem tetszett, hiszen ebben a magasságban tökéletesen lehet fotózni, filmezni. A panoráma csodálatos volt, elrepültünk Monte Carlo és Nizza felett is, az út szerencsére eseménymentesen telt.

– Barcelonában hiper-szuper, minden igényt kielégítő reptéren landoltunk, nagyon szívélyes fogadtatásban volt részünk. Kaptunk egy helyi vezetőt, aki elkalauzolt minket a környéken, hiszen – a Linde meghívására – három napot töltöttünk ebben a gyönyörű városban. Mondanom sem kell, hogy Barcelona fantasztikus, a nappali hőmérséklet már most is 20 fok környékén van. Persze munka van bőven, olykor hajnal kettőig dolgoztunk. Azért félteni nem kell minket, pihenünk is, élveztük a remek katalán konyhát és a helyiek vendégszeretetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!