Hírek

2015.12.08. 14:26

5 ezer forintot visz a postás minden nyugdíjasnak

Dunaújváros – Az önkormányzat idén is ötezer forinttal teszi szebbé a dunaújvárosi nyugdíjasok ünnepét. December 20-ig viszik a postások a karácsonyi pénzt.

Körmendi Erzsébet

A helyi rendelet értelmében az önkormányzat támogatásban részesíti még karácsony előtt mindazokat a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező nyugdíjasokat, akiknek ebben az évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság – a kiskorú árvaellátásban részesülők kivételével – ellátást folyósít. A karácsonyi pénz azoknak a szépkorúaknak jár, akiknek a nyugdíja nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét, ami jelenleg 199 ezer 500 forint. Az önkormányzati támogatás összege személyenként 5 ezer forint, amit a városháza postai úton folyósít a több mint 12 ezer érintett részére, külön értesítés nélkül. A postázást december 8-án, kedden kezdték. A posta tájékoztatása szerint a támogatásokat december 20-ig eljuttatják valamennyi dunaújvárosi érintetthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!