Hírek

2016.07.12. 12:10

A Jobbik dunaújvárosi elnöke, Pintér Tamás váltja Novák Elődöt a parlamentben (frissítve)

Dunaújváros – Pintér Tamás a Jobbik megyei és alapszervezeti elnöke, önkormányzati képviselője komoly megtiszteltetésnek érzi, hogy Vona Gábor pártelnök, az elnökség teljes egyetértésével őt kérte fel Novák Előd parlamenti mandátumának betöltésére.

Körmendi Erzsébet

Pintér Tamás ajtótájékoztatón jelentette be helyben is tegnap délután, hogy ősztől országgyűlési képviselőként folytatja a munkát. Céljairól szólva elmondta: az önkormányzati munkájához hasonlóan a Parlamentben is foglalkozik majd korrupciós ügyekkel, továbbá szívügyének tekinti az oktatást, azon belül is a szakképzés fejlesztését, és munkaügyi, foglalkoztatási szakpolitika is tartozik majd hozzá. Különös figyelemmel lesz majd a Dunaferr helyzetére, mert a munkahelyek megőrzését kiemelten fontosnak tartja. Parlamenti munkájával összességében a Jobbik nemzeti néppárti törekvéseit kívánja támogatni.

Újságírói kérdésere válaszolva Pintér elmondta, hogy szeptember 12-én teszi lesz az esküt a Parlamentben, utána kell majd az összeférhetetlen feladatköreit megszüntetnie. A dunaújvárosi közgyűlési tagsága is ilyen, szeptember 13-án tájékoztatja majd hivatalosan a polgármestert a mandátumról való lemondásáról. A megüresedett képviselői helyét a 2014-es önkormányzati választáson kialakult listáról kívánja betölteni a Jobbik, ám arról még nem döntöttek, ki legyen ősztől a leendő országgyűlési képviselő helyett helyi közgyűlési tag. A politikai, vagyis az alapszervezett, választókerületi elnöki, valamint a megyei alelnöki tisztséget továbbra is megtartja, tette hozzá Pintér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!