Hírek

2014.09.29. 19:00

Kövér László a közelgő választás tétjéről

A tavaszi országgyűlési kampány után az őszi önkormányzati voksolás előtt is lakossági fórumra érkezett Dunaújvárosba Kövér László az Országgyűlés elnöke, a Fidesz Országos Választmányának elnöke.

Szabó Szabolcs

Első nagyrendezvényén vizsgázott a szombaton átadott megújult C-szárny multifunkciós előadóterme, amely anyakönyvi hivatalként is üzemel. Tizenhárom nappal az önkormányzati voksolás előtt, a kampányhajrában Cserna Gábor polgármester meghívására Kövér László az Országgyűlés elnöke várta lakossági fórumra az érdeklődő választópolgárokat.

A zsúfolt teremben taps fogadta a fórum már említett résztvevőit, valamint dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőt.

Felvezetésként Cserna Gábor polgármester vont mérleget az elmúlt négy esztendőről. A városvezető kiemelte, hogy a két, főként uniós forrásból megvalósult nagyberuházás, a városközpont rehabilitációja és az új kórházi tömb megépítése mellett számos, a város arculatát és életét is meghatározó fejlesztéssel is gazdagodott Dunaújváros. Ezek között említett a táborállási partfal rekonstrukcióját, a városi sport és szociális intézmények fejlesztését. A helyi gazdasági élettel kapcsolatban elmondta, hogy a tulajdonos, az önkormányzat és a kormányzat összefogásának eredményeként sikerül megvédeni a vasműs munkahelyeket, az I.-es számú kohó felújításával pedig továbbra is garantált az un. folyékony fázis megtartása. Végezetül a polgármester további bizalmat kért a választoktól a következő öt évre. Kövér László beszédének elején az október 12-én esedékes választás fontosságára hívta fel a figyelmet, mint fogalmazott, aki egy demokráciában nem él a minimális részvétel jogával, az az erkölcsi alapját is elveszti arra, hogy az aktuálisan hatalomra került erőket kritikával illethesse. Az Országgyűlés elnöke nyomatékosan arra bíztatott minden jelenlévőt, hogy az önkormányzati voksoláson éljen választójogával.

Fotó: Ónodi Zoltán

Kövér szerint a választás most két dologról is szól, egyrészt, hogy Cserna Gábor és a Fidesz képviselői folytathassák a már megkezdett eredményes munkát Dunaújvárosban, másrészt pedig a voksolás meghatározza a következő három és fél év bel- és külpolitikai kereteit is.

Az aktuális belpolitikai eseményekkel kapcsolatban Kövér többször is kitért Falus Ferencre, a balodal fővárosi polgármester jelöltjére, aki Bokros Lajos javára lépett vissza. A Fidesz választmányának elnöke szerint a baloldal teljesen elvesztette a kapcsolatot a választokkal, bukott pártok egyre komikusabb harca zajlik jelenleg.

Kövér úgy vélte, a Fidesznek erős támogatásra van szüksége az önkormányzatoknál, azaz a hátországban is, hiszen további komoly küzdelmeket kell még megvívni a kormánynak Brüsszelben, főként a rezsicsökkentés megvédése és folytatása, valamint a devizahitelek ügyének rendezése miatt. Zárásként elmondta, a Fidesz és választói a térség legnagyobb politikai közösségét alkotják és ez az egység győzelmet jelenthet a következő voksoláson is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!