Hírek

2016.08.29. 19:55

A legerősebbeknek - Négy dunaújvárosi tűzoltó mérette meg magát

Orosháza - A hétvégén rendezték meg a TFA Hungary elnevezésű versenyt Orosházán nyolc ország tűzoltóinak részvételével.

Balla Tibor

Dunaújvárost, így aztán Fejér megyét Orosz Tamás és Raffai Tibor képviselte a VÉD-Sz Kft. Dunaferr létesítményi tűzoltóságtól, Lemler Róbert, a VÉD-Sz Kft. Papír tűzoltóság létesítményi tűzoltóságtól, Ambrus László pedig a dunaújvárosi hivatásos állományból.

Orosz Tamásnak a 90 kilós baba nehezítette meg a dolgát
Fotó: Amatőr

A TFA-verseny Kanadából indult, az ottani tűzoltók azért hívták életre, hogy káreseteken kívül, ellenőrizhető módon mérjék össze és mutassák meg a külvilágnak erejüket. Ezért is él a köztudatban a Magyarország Legerősebb Tűzoltója elnevezés a versennyel kapcsolatban.

A kétszer hat feladat embert próbáló volt a kánikulai melegben. A nehézségre jellemző, hogy a közel százötven, válogatott állóképességű indulóból hozzávetőleg félszázan adták fel a küzdelmet a két nap alatt. Orosz Tamás elmondta, az állóképességgel nem volt problémájuk, inkább csak a fogásokkal és a rutinnal, hiszen felkészülni erre nagyon nehéz. Tűzoltóink végül a középmezőnyben végeztek.

Címkék#tűzoltók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!