A panaszos úgy gondolja, jól begyakorolt, „itt a piros, hol a piros” áldozata lett

2017. január 11., 21:50 szerző: Pekarek János
komment
Dunaújváros - Nagyon tanulságos és szomorú történet következik. Nevek nélkül, mert nem az a lényeg.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Egy dunaújvárosi ABC-áruházban történt az eset. Egy vevő tízezer forintossal fizetett néhány tételes vásárlásáért a pénztárnál, azonban csak ötezer forintból kapott vissza. Szóvá tette a dolgot - mégsem tudta érvényesíteni az igazát.

Visszatekintve a 2017. január 6-án, délelőtt 9 óra 11 perckor történt esetre, panaszosunk úgy látja, hogy több ponton is hibázott. Mivel semmilyen bizonyítéka nincs arra, hogy becsapták, már lemondott a kártérítésről. Ám szeretné figyelmeztetni vevőtársait, hogy az alábbi hibákat ne kövessék el!

Az első tévedés az volt, hogy a vevő hagyta: az általa átadott tízezrest rögtön a kassza fiókjába rakják - nem úgy, mint sok helyen szokás: a kassza mellé tegyék le, hogy a visszaadás helyessége ellenőrizhető legyen. A második hiba: a pénztáros beütötte az átadott pénzt a kasszába, hogy a gép kiírja a visszajárót: ám eleve ötezret ütött be. A vevő erre sem figyelt.

Tényleg nagyon figyeljünk a pénztárnál! (Képünk illusztráció) Fotó: Internet

Amikor közölte, hogy ötezerrel kevesebbet kapott vissza, reklamált. A pénztáros ekkor azt mondta: a mögötte álló vevőket még kiszolgálja, és azután tisztázzák a helyzetet. Ezt sem szabad hagyni! Azonnal le kell zárni a pénztárt, nem fizethet más, amíg a panasz nem tisztázódik!

Később a pénztár kasszafiókját a pénztáros kiemelte a gépből és hátravitte az üzlet irodájába. A biztonsági őr a panaszost külön kísérte oda. Egyértelmű, hogy ismét lehetőség volt a kassza manipulálására. Végül nem számolták, hanem mérlegelték a kasszában lévő pénzt: kérni kellett volna a kézzel történő számlálást, és az azonnali jegyzőkönyvezést is! (A kassza egyébként hibádzott, kétezer forinttal: ez is szabálytalanságra utal!)

Kezdetben tévedésre gyanakodott a jóhiszemű panaszos (egyetemet végzett, magas beosztású hölgy), ám később arra jutott, hogy jól begyakorlott, „itt a piros, hol a piros” játék áldozata lett.

Mikor elmesélte nekünk az ügyet, úgy érezte, mentegetőznie kell, amiért hagyta becsapni magát. „Úgy véltem, civilizált emberek nem csinálnak ilyet egymással. Sajnos, tévedtem...”

Pekarek János

2017. január 11., 21:50 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...