Hírek

2015.05.01. 16:03

Ünnepi közgyűlés, polgármesteri köszöntő a Bartók színházban

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármesteri köszöntője, a Vasas fergeteges műsora és a város legrangosabb elismerésének, a díszpolgári címnek az átadása tette emlékezetessé a városalapítás 64. évfordulójára rendezett ünnepi közgyűlést.

Körmendi Erzsébet

- Egy város életében fontosak a fizikai síkon megjelenő, látható és megfogható dolgok, a fejlesztések. De nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy minden, ami történt a múltban és történik a jelenben, valaminek az eredménye. Mert minden út valahol elkezdődik és vezet valahová. Dunaújváros útja is elkezdődött hatvannégy évvel ezelőtt, és nem mindegy, hová vezet. Mi, dunaújvárosiak tesszük élő organizmussá lakóhelyünket, tőlünk hangosak a játszóterek, tőlünk zsibongnak az iskolák, és mi magunk vagyunk azok, akik csendesen emlékezünk és erőt merítünk azokból a társakból, akik már nincsenek velünk - mondta ünnepi beszédében a polgármester.

Hangsúlyozta: Büszkeséggel tölti el, hogy Dunaújváros az elmúlt négy év erőfeszítéseinek eredményeként a fejlődés tényét mutatja. Az út, amelyen járunk, sikeres. A sikerre példaként említette a nagyfoglalkoztatók stabil helyzetét, a főiskolai eredményeit, a Szent Panteleon Kórház önállóságának megtartását és az intézmény fejlesztéseit, a belvárosrekonstrukciót, a szépülő tereket, a megújuló Római városrészt, Szalki szigetet, alsó Duna-partot és az újjászervezett sportéletet.

Fotó: Ady Géza

A jövőt illetően pedig Cserna Gábor utalt a kormány által hirdetett Modern Városok Programra. Mert nem tud a magyar vidék megerősödni, nem tudja a benne rejlő lehetőségeket kihasználni, hogyha a vidéki városok nem kapják meg a fejlődés lehetőségét. Ezt szolgálja a Modern Városok Program, amely Dunaújváros fejlődésére is nagy hatással lesz.

- A kormány már döntött. Önkormányzatunk 7,4 milliárd forintot kap az uniós fejlesztési forrásokból a 2014-2020 közötti időszakra. Abban bízom, hogy az a fejlődés, ami négy évvel ezelőtt elkezdődött, folytatódni fog, városrészek újulnak meg, és munkahelyeket teremtünk - mondta a polgármester.

A beszéd után átadta a kitüntető címet Wünsch Lászlónak és Tomcsányi Évának, majd a Vasas Táncegyüttes műsorát láthatta a nagyérdemű, amelyhez sok szállal kötődnek a díjazottak. Országosan is ritka, hogy egy házaspár mindkét tagja egyszerre vehet át díszpolgári címet, mondta Gombos István alpolgármester pohárköszöntőjében, és gratulált az ünnepelteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!