Hírek

2014.12.02. 16:30

A vendégvárás örök! Egy hiánypótló szakácskönyv - nemcsak ünnepekre

Dunaújváros - A közelmúltban jelent meg lapcsoportunk legújabb szakácskönyve, ezúttal is olvasóink receptjeiből.

Szabó Szabolcs

Szakácskönyvsorozatunk e legújabb kiadványában összegyűjtöttük Önöknek azokat a bevált recepteket, amelyek ünnepivé varázsolják a barátainkkal, rokonainkkal töltött időt... Olyan ételek receptjeit olvashatják majd, amelyek egyszerű alapanyagokból készülnek, azonban egy szokatlan ötlet zseniálissá teszi őket, s olyanokat is találhatnak, amelyek különleges hozzávalók mesteri adagolásával hoznak létre egyedi minőséget - így ír új, a napokban megjelent Vendégváró ételek című új receptes könyv ajánlójában Kázmér Judit, a Pannon Lapok Társasága stratégiai ügyvezető igazgatója.

Fotó: Ady Géza

A Vendégváró ételek időzítése természetesen nem véletlen, hiszen közelednek az ünnepek, amikor terített asztal várja a régen látott ismerősöket, rokonokat, barátokat. A közelmúltban megjelent kötethez ezúttal is remek receptúrák sokaságával járulták hozzá a Dunaújvárosi Hírlap olvasói, akiket egy ünnepélyes kötetátadó találkozó keretében köszöntött a DH lapigazgató-főszerkesztője, Várkonyi Zsolt. A korábbi receptversenyeknek és szakácskönyveknek köszönhetően immáron rutinos és mondhatni összeszokott szerzőgárda mondhatott ítéletet az új kiadványról, amelynek sikerét mutatja, hogy szerzőink rögtön elmerültek a kiválóan és ízlésesen illusztrált könyv receptrengetegében. A könyvszemle mellett természetesen a vendégvárás is szóba került. Sokak véleményét fogalmazta meg az előszállási Kerlang Ferencné, aki elmondta, hogy a szívvel, lélekkel elkészített finom étel, legyen az bármilyen egyszerű is, közösséget teremthet. Így mai édesanyák, nagymamák, édesapák, nagyapák célja nem is lehet más, mint hogy a terített asztal varázsát, a közös főzés örömét átadják a következő generációknak.

Legújabb kötetünk, a Vendégváró ételek könyve e küldetést is teljesíti, hiszen számos olyan fiatal küldte be receptjeit a lapcsaládunkhoz, akik a régi, már megszokott hagyományos ételeket készítik és tálalják új felfogásban, a modern konyha vívmányai szerint. Szakácskönyvsorozatunk e kötettel a 13. epizódjához érkezett, bízunk benne, hogy minden enni és főzni szerető olvasónk megtalálja benne a saját vendégváró ételremekét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!