Hírek

2013.08.13. 19:57

Béke téri korszerűsítés: egy napos a korlátozás

Dunaújváros – Egynapos szolgáltatásszűkítést vezetnek be szerdán a Volán Béke téri pályaudvarán, felújítás miatt.

Pekarek János

Amint azt a DH-ban már megírtuk, szerdán felújítási munkát végeznek az Alba Volán Zrt. dunaújvárosi üzemigazgatóságának Béke téri autóbusz pályaudvarán. Pruzsina Alice, a cég kommunikációs megbízottja lapunknak elmondta: a Vértes Volán és az Alba Volán (amelyek közös cégként működnek a legutóbbi közlekedési átszervezés óta) területén áttekintették a telephelyek műszaki állapotát. Ennek során megállapították, hogy a dunaújvárosi autóbuszpályaudvar Béke téri épületében beázások rongálják az épületet és nehezítik a munkát. A két cég vezérigazgatója, Németh Tamás elrendelte, hogy a telephelyeken, amit csak lehetséges, saját erőből kell megoldani, mondta a kommunikációs megbízott.

A helyi utazóközönség különösen télvíz idején panaszkodik a Béke téri csapadékvíz elvezetésre: sokszor bokáig ér a víz, a latyak (Fotó: Lázár Zsolt)

Ennek értelmében a Béke téri buszpályaudvari épületben kijavítják a belső álmennyezetet és a felette lévő vezetékeket cserélik ki. Emiatt szerdán az utasok által használt váróhelyiséget lezárják. A munkálatok miatt a bérletpénztár feladatait ezen a napon az információs helyiségben látják el reggel nyolctól délután négy óráig. Azonban a szolgáltatások kényszerűen szűkebb körűek lesznek: például bankkártyát nem tudnak majd használni fizetésnél. Nagyobb arányú felújításokra azonban a cégnek nincs megfelelő kerete, jegyezte meg a kommunikációs megbízott. Ezeket csak pályázati pénzekből lehetne fedezni – ha sikeresek lesznek a benyújtott pályázatok. A helyi utazóközönség különösen télvíz idején panaszkodik a Béke téri csapadékvíz elvezetésre: sokszor bokáig ér a víz, a latyak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!