Hírek

2015.01.28. 14:45

Térfigyelő kamerák is ellenőrzik Rácalmás közterületeit

Rácalmás - A rácalmási polgárőrök legendásan sokat tesznek azért, hogy javuljon a kisváros közbiztonsága, az emberek nyugodt szívvel sétálhassanak sötétedés után is az utcákon.

Körmendi Erzsébet

Vizi István képviselő, a Szent György Polgárőr Egyesület elnökségi tagja újságolta a minap: büszkén zárták a múlt évet, mert ennyire kevés bűncselekmény már régen volt Rácalmáson, mint tavaly. Sokat dolgoztak és fejlesztettek azért, hogy ez így legyen. Nem múlik el éjszaka a polgárőrök járőrözése nélkül, a lakók jól ismerik a járművet, szólnak a vezetőjének azonnal, ha valami furcsát tapasztalnak a lakókörnyezetükben. A rácalmásiak állandó figyelme, a Szomszédok Egymásért! (SZEM) program is segít a bűnesetek visszaszorításában, a bűnelkövetők távoltartásában. Térfigyelő kamerarendszerrel is gazdagodott a település a közelmúltban, a rendszer figyeli a bevezető utakat és a főbb csomópontokat. A polgárőrök tavaly is minden reggel kiálltak az iskola, óvoda elé, vigyáztak a gyerekekre. Az egyesület technikai felszereltsége, a rendőrséggel, körzeti megbízottakkal, önkormányzattal való jó kapcsolat is hozzájárul a pozitív eredményekhez.

Rodenbücher Józsefet választották meg az év polgárőrének Rácalmáson tavaly

A Szent György évzáró rendezvényén elismerték a kiváló munkát. Az Év Polgárőre címet Rodenbücher József érdemelte ki, Kiváló Polgárőr kitüntetést Simon Miklós vehette át. A Év Dísz Polgárőre a tavalyi legnagyobb támogató, a rácalmási Födém Bt. lett, vezetője Katona Ferenc vette át a díjat.

Simon Miklós tevékenységét Kiváló Polgárőr címmel ismerte el az egyesület

A további tervekről szólva Vizi István elmondta, munkájukban hangsúlyos lesz Rácalmás közlekedési moráljának javítása, elképzeléseik között szerepel, hogy a településre bevezető útszakaszokra sebességmérő és figyelmeztető berendezéseket helyeznek el. Ezt a fejlesztést pályázati pénzekből szeretnék finanszírozni. Az idősekre, egyedül élőkre és az iskolások biztonságára továbbra is figyelnek, ellenőrzik a közterületek rendeltetésszerű használatát, igyekeznek kiszűrni az átutazó bűnözőket. Továbbra is küzdenek az alkalmi és illegális árusok ellen, továbbá mindent elkövetnek, hogy besurranók se keserítsék a rácalmásiak napjait.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!